İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karahasan: -Mevsimsel sıkıntının yaşanmaması halinde hava limanını Devlet Hava Meydanları İşletmesine en geç yıl sonunda devretmeyi planlıyoruz (F


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
     İl Genel Meclisi salonunda yapılan toplantıya, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, kaymakamlar, bölge müdürleri, il müdürleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.
     Toplantıda, kamu kurumu yetkilileri mevcut projeler ve diğer çalışmalar hakkında Vali Bektaşa bilgiler verdi.
     Toplantıda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, İl Özel İdaresinin şu anda yapımını üstlendiği en büyük yatırımının Kastamonu Havalimanı olduğunu belirterek, mevsimsel sıkıntının yaşanmaması halinde hava limanını Devlet Hava Meydanları İşletmesine en geç yıl sonunda devretmeyi planladıklarını bildirdi.
     Hava alanının tüm mevzi imar planlarının tamamlandığını ifade eden Karahasan, şöyle konuştu:
     Hava limanı üst yapı projeleri kapsamında terminal binasını, ısı güç merkezini, kuleyi, nizamiyeyi, çevre ve otopark düzenlemelerini yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı, en geç Aralık ayına tamamını bitireceğiz. Hava limanının içme suyu temini kapsamında kanalizasyon ve arıtma tesislerini bitirdik. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yürüttüğümüz Hava limanı Prokotol Yolu tamamlandı. 15 güne iç servis yolunu da tamamlayacağız.
     Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar ise yapım çalışmaları sürdürülen 26 proje olduğunu belirterek, dönem sonu itibarıyla 51 milyon 800 bin 715 TL harcama yapıldığını bildirdi.
     Uyar, Ilgaz Dağı tünelli geçişinin dahil olmak üzere Kadı Dağı ve Diphan arasında 3 bin 70 metre tünel ve 210 metre yükseklikte viyadük yapımının öngörüldüğünü aktararak, Ayrıca Diphan ve Çankırı arasında da tünel yapımına başlanıp, sağ tüpte 35 metre, sol tüpte 10 metre ilerleme sağlandı. Bu proje ili Ilgaz Dağının yüksek eğimlerinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Proje ile 17 kilometre olan Ilgaz Dağı geçişi 11,4 kilometreye düşecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER