Her Köye Bir Su Tankeri

Her Köye Bir Su Tankeri -Proje kapsamında, Balıkesirdeki 20 köye, yangınlara müdahale edebilecek donanımda su tankeri dağıtıldı -Vali Arslan: Türkiye birkaç yıl içinde kendi helikopterini üretecek ve orman yangınlarına ka


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce 2009dan bu yana yürütülen Her Köye Bir Su Tankeri projesi kapsamında, Valilik ve İl Özel İdarenin katkılarıyla 20 köye, yangınlara müdahale edebilecek donanımda su tankeri dağıtıldı.
     Vali Yılmaz Arslan, Orman Bölge Müdürlüğünün Kepsut yolundaki tamirhanesinin bahçesinde gerçekleştirilen törende, Balıkesirin yüzde 48inin ormanlık alan olduğunu belirterek, son yıllarda ülke genelinde ormana çok önem verildiğine dikkati çekti.
     Köylere dağıtılacak su tankerlerinin sadece orman yangınlarında değil muhtemel ev ve anız yangını gibi birçok alanda da kullanılacağını belirten Arslan, şöyle konuştu:
     Alınan su tankerleri, Balıkesir için yeterli değil. Balıkesir köylerinde şimdilik 130 su tankerimiz bulunuyor. Gönül ister ki her köyde bir su tankeri olsun, bu rakam 200 ve 300lerle ifade edilsin. Ormanları iyi koruyalım. Ekonomik değeri olan fıstık çamı gibi ağaçlarla çoğaltalım. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu bu konuda çok duyarlı. Ben de bu tür alanlardaki faaliyetler içinde bulunduğum için gurur duyuyorum. Son yıllarda orman arazilerine yapılan yatırımda, ekipman sayısı bakımından çok güçlü bir ülke konumuna geldik. Türkiye, birkaç yıl içinde kendi helikopterini üretecek ve orman yangınlarına karşı kendi uçuş filosuna sahip olacak.
     Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ise projenin, kırsal alanda çıkacak yangınlar karşısında can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başlatıldığını belirtti.
     Su tankerleri sayesinde, köylerdeki muhtemel yangınlara erken müdahale şansının yakalandığını vurgulayan Ateş, Her yangın, başlangıçta küçük bir alev veya kıvılcımdan çıkıyor, süre geçtikçe büyüyerek felaket halini alıyor. Büyüyebilecek ve önemli zararlara yol açabilecek bir yangının, başlangıçta müdahale edilip az miktarda bir donanımla rahatlıkla söndürülebileceği aşikardır dedi.
     Tankerlerin 2,5 tonluk su kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Ateş, Traktörün arkasına takılması halinde tüm arazilerde hareket edebiliyor. Tankerlerdeki pompalar 10 katlı bir binanın en üst katına kadar su atabilme gücüne sahip. Yangın dışında park-bahçe ve mahsul sulama, yol sulama ve temizleme, içme suyu taşıma işleri gibi çok amaçlı kullanılabilir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından su tankerleri, köy temsilcilerine ve muhtarlarına teslim edildi.
     Tören kapsamında ayrıca, Yangın Yönetim Merkezi binasının temeli atıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Her Köye Bir Su Tankeri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER