Haksız gözaltı davasında yetkisizlik kararı

Haksız gözaltı davasında yetkisizlik kararı -CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Soylunun, İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı davada, mahkeme yetkisizlik kararı verdi


İZMİR (A.A) - CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylunun, İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasında, mahkeme yetkisizlik kararı verdi.
     İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, Birol Soylu ve avukatı katıldı.
     Soylu, dava dilekçesinde, evinin arama kararının ölçüsüz bir şekilde uygulandığını, haksız yere bir gün gözaltında tutulduğunu iddia etti. Hakkında daha sonra takipsizlik kararı verildiğini belirten Soylu, Ceza Muhakemesi Kanununun 141. maddesi ve devam maddeleri kapsamında İçişleri Bakanlığı aleyhine maddi ve manevi tazminat talebinde bulunduğunu ifade etti.
     Mahkeme Başkanı İbrahim Korkmaz, Soylunun Karşıyakada ikamet etmesi ve açılan davaya konu olayın orada gerçekleşmesi nedeniyle davada yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderilmesine karar verdi.
     Soylu, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında evinde yapılan arama ve gözaltı uygulamasının haksız olduğunu ve ölçüsüz davranışa maruz kaldığını iddia etti.
     Birol Soylu, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kapsamında 2 Mayıs 2011de gözaltına alındıktan bir gün sonra, savcılık tarafından hakkında takipsizlik kararı verilmesi üzerine serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Haksız gözaltı davasında yetkisizlik kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER