Günümüz Heykel Sanatının Toplumsal Yansıması paneli

Günümüz Heykel Sanatının Toplumsal Yansıması paneli


EDİRNE (A.A) - Keşanda, 1. Uluslararası Keşan Balkan Ruhu heykel sempozyumu kapsamında Günümüz Heykel Sanatının Toplumsal Yansıması konulu panel gerçekleştirildi.
     Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odasında düzenlenen panele heykeltıraşlar Nihan Sesalan, Nevzat Atalay, Florin Strejac, Sasho Sazdovkski, Kamen Tanev, Odysseas Tosounidis ve Ömer Faruk Şerifoğlu panelist olarak katıldı.
     Panelin moderatörü Nilhan Sesalan, sanatçıya ve sanata değer veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcana teşekkür etti. Sanatçıya hazırlanan zeminle Keşan halkına güzel eserler sunmak için çalıştıklarını ifade eden Sesalan, şunları kaydetti:
     Sanatçılar Keşanda olmaktan mutlular. İşlerini keyifle ve mutlulukla yapıyorlar. Sempozyumun ana teması, Balkanlarda geçmişte yaşanan savaşlarda dökülen gözyaşlarına sanatsal yolla bir iyi niyet gösterisinde bulunmak. Balkan doğasından ve florasından etkilenildi. Sanatçılar bu yolla ürettikleri yapıtlarını taşa işleyerek Keşan halkının beğenisine sunacaklar.
     Panele Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Romanyadan katılan heykeltıraşlar da kendi ülkelerinde yaşadıkları izlenimleri anlattılar.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş/Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Günümüz Heykel Sanatının Toplumsal Yansıması paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER