Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabirliklik projesi

Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabirliklik projesi -Belediye Başkanı Canlı: Proje Gümüşhanenin turizmde lokomotif görevini üstlenecektir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediyesinin, Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabilirlik projesinin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklendiği ve uygulamasına geçildiği bildirildi.
     Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yaptığı yazılı açıklamada, DOKA 2012 Yılı Doğrudan Destek Programı kapsamında sunulan projenin kabul gördüğünü belirterek, projeyi uygulamaya koyduklarını bildirdi.
     Proje kapsamında Kuşakkaya Tepesi, Süleymaniye Mahallesi ve Mezire teleferik hattı güzergahının hayata geçirileceğini ifade eden Canlı, şunları kaydetti:
     Bu proje ile şehrin tarihi, doğal ve kültürel potansiyelinin harekete geçirilmesi, alternatif turizm modellerinin ve sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması ile ilimize gelen ortalama turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak ilimizi cazibe merkezi haline getirecektir. İlimizde tahmin edilen alternatif güzergahlar olan Kuşakkaya, Mezire ve Süleymaniye Mahallesinde keşif çalışmaları başladı. Teleferik projesini şehrimizin turistik potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak görmekteyiz. Proje Gümüşhanenin turizmde lokomotif görevini üstlenecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabirliklik projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER