Görme engelli çift birbirlerine kalp gözüyle

Görme engelli çift birbirlerine kalp gözüyle aşık oldu -Bir televizyon programında tanışan görme engelli çift düğün törenlerine hazırlanıyor -Rukiye Çıray: -Gözlerim görmeyebilir ancak, ben Erkanı kalp gözüyle gördüm ve sev


KIRKLARELİ (A.A) - Özgün Tiran - Bir televizyon programında tanışan görme engelliler, düğün hazırlığı yapıyor. Bir ömür boyu birlikteliğe evet demeye hazırlanan çift, Demirköyde akrabalarını ziyaret etti.
     Kırklarelinin Demirköy ilçesinde yaşayan görme engelli Erkan Demirci (34) ile Erzurumda ikamet eden Rukiye Çıray (22) özel bir televizyon kanalında yayınlanan evlenme programında tanışarak nişanlandı.
     Erkan Demirci İstanbulda bir firmada çalışan nişanlısını memleketi Demirköye getirerek yakınlarıyla tanıştırdı. Mutlulukları yüzlerine yansıyan Demirci ve Çıray, yolda yürürken birbirine destek oldu.
     Rukiye Çıray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 85 görme engelli olduğunu söyledi. Heyecanla düğün törenini beklediğini belirten Çıray, dünyadaki duyguların sadece görmeyle sınırlı olmadığını ifade etti.
    
     -Erkanı kalp gözüyle sevdim-
    
     Fiziksel görmenin yanı sıra insanın kalp gözünün de açık olması gerektiğini anlatan Çıray, Gözlerim görmeyebilir ancak ben Erkanı kalp gözüyle gördüm ve sevdim dedi.
     Engellilerin kendini eve kapatmak yerine sosyalleşmesi gerektiğini belirten Çıray, yaşam mücadelesinin engelliler için bir hayat felsefesi haline gelmesi gerektiğini söyledi.
     Özel bir televizyonda yayınlanan evlendirme programına ocak ayında katıldığını ifade eden Çıray, Programa katıldım ve bana 5 talip geldi. Erkan ilk karşıma geldiğinde çok heyecanlandım. O anlar anlatılmaz yaşanır. Elektrik aldım, konuşmaları ve fikirleriyle beni etkiledi. Daha sonra nişanlandık. 19 Nisan Cuma günü de düğün törenimiz olacak. Çok mutluyum diye konuştu.
    
     -Engelli arkadaşların toplumda özgüveni olsun-
    
     Engellilerin kendilerine özgüveni olması gerektiğini vurgulayan Demirci, sesinden etkilendiğini söylediği Rukiye Çıray ile tanışmalarını ise şöyle anlattı:
     Babam Rukiyenin televizyon programına çıktığını görmüş ve hemen beni telefonla aradı. Ben de eve gelerek televizyon programını aradım ve Rukiye ile tanışmak istediğini söyledim. Daha sonra programa gittim. Onun düşünceleri ile benim düşüncelerim uyuyordu ve nişanlandık. Herkesi düğünümüze bekliyoruz. Rukiyenin sesinden etkilendim. Çok mutlu ve mesuduz.
     Karşısına çıkarken, çok heyecanlıydım. Kabul edecek mi, etmeyecek mi korkusu vardı. Engelli arkadaşların toplumda öz güveni olsun
    
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Görme engelli çift birbirlerine kalp gözüyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER