Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Koruyucu aile hizmeti tanıtım toplantısı yapıldı


GİRESUN (A.A) - Giresunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Gönül Elçileri Projesi koruyucu aile hizmeti tanıtım toplantısı yapıldı.
     Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin projeyle bir çığır açtığını söyledi.
     Türkiye genelinde koruma altına alınabilecek 8 bin çocuğun olduğunu ve Giresunda ise bu sayının 18 olduğunu bildiren Şahin, şunları kaydetti:
     Bu çocuklarımız iyi bir ortamda büyüyor ancak ne kadar iyi olursa olsun aile saadeti içinde olmak farklıdır. O huzuru bulmak ancak anne ve babayla mümkündür. Bunu sağlamak da bizim elimizde. Sizin çocuğunuz olacak nitelikte olan bu çocuklarımıza hepimiz sahip çıkmamız lazım. 0 ile 6 yaş grubu arasındaki bu çocuklarımızın sizlerin kucağında olmasıyla insanlıkla ilgili bir görevimizi de ifa etmiş olacağız.
     Giresun Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda koruyucu anne olan Prof. Dr. Aygün Attar ise projenin içinde yer alan ve almak isteyen herkesi kutladığını ifade ederek, Benim koruyucu anneliğini üstlendiğim Umutum artık sadece benim değil valimizin dahi vali amca diyebilecek kadar sevgisini kazanmış. Bir zamanlar acıyla bakan bakışlarda sevgiyi görmek dünyanın tüm servetlerinden daha büyük bir servete sahip olmak demektir dedi.
     Toplantı, koruyucu aile bireylerinin yaptıkları konuşmaların ardından koruyucu aile konusundaki kısa film ve bilgilendirme slaydının sunumuyla sona erdi.
     Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Resuloğlu ve kaymakam eşleri de katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER