Gönül Elçileri Projesi Malatyada tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Malatyada tanıtıldı -Vali Şahin: Okşanmamış yetim başı, ulaşamadığımız bir fakir fukara, muhtaç annesi bırakmamız lazım


MALATYA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi, Malatyada tanıtıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen projenin tanıtım toplantısı, Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, projenin, Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatıldığını hatırlattı.
     Projenin bir ayağı olan Koruyucu Aile Projesinin de hayata geçirildiğini belirten Şahin, Koruyucu Aile Projesinde sivil toplum kuruluşlarının önemli misyonlar üstlendiğini dile getirdi.
     Vatandaşların da projeye ilgili gösterdiğini ifade eden Şahin, yakın zamanda Malatyada 20den fazla ailenin koruyucu aile olmak için başvuruda bulunduğunu kaydetti.
     Çocukların yurt ve yuvalarda ihtiyaçlarının karşılandığını, her türlü imkanı bulabildiklerini aktaran Şahin, ancak Koruyucu Aile Projesi ile çocukların bir aile ortamı, sıcaklığı içinde yetişmesinin amaçlandığını vurguladı.
     Okşanmamış yetim başı, ulaşamadığımız bir fakir fukara, muhtaç annesi bırakmamız lazım diyen Vali Şahin, Başbakan Erdoğanın Eğer bir evin bacası tütmüyorsa onun vebali önce size aittir dediğini aktararak, bunun vebalinin kendilerinin yanı sıra vatandaşlarda da olduğunu söyledi. Malatyanın bu alanda övünülecek bir noktada olduğunu dile getiren Şahin, ancak yapılması gereken daha çok çalışma olduğunu belirtti.
    
     -Koruyucu ailelerin görüşleri-
    
     Projeye ilişkin koruyucu aile tanıtım spotlarının gösterildiği toplantıda, 4 yıl önce bir kız çocuğuna koruyucu aile olan Mehtap Yaşbay, duygularını anlattı.
     İnsanın en büyük dayanağının anne ve babası olduğunu vurgulayan Yaşbay, bir çocuğa anne ve baba olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Kızlarının ailelerine ilk katıldığında başını yerden kaldırmayan, çok az konuşan biri olduğunu, ancak onunla oyunlar oynadıkça ve sevgilerini vermeye çalıştıkça kendilerine alıştığını anlatan Yaşbay, O sevgiyi paylaşabilmek çok güzel dedi.
     Koruyucu aile adayı olan Müşerref Dağ ise yurt ve yuvalarda çocuklara her türlü imkanın sunulmasına rağmen hep bir yanlarının eksik kaldığının çocukların gözlerinden okunabildiğini belirtti.
     Dağ, koruyucu aile olmaya karar verdikten sonra başvuru yaptıklarını ancak henüz çocuklarıyla tanışmadıklarını ifade ederek, ailecek yaşadıkları heyecanı anlattı.
     Koruyucu aile olmanın şartları hakkında bilgi verilen toplantıda, Malatya Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Sorumlusu Fatma Geçici, evlatlık alma ve koruyucu ailenin dini boyutunu anlatan sunum yaptı.
     Toplantıya, Vali Şahinin eşi Şeyma Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ve eşi Seyyide Aygün, kaymakamlar, kurum müdürleri ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Gönül Elçileri Projesi, Malatyada Vali Şahinin eşi Şeyma Şahinin himayesinde yürütülecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Malatyada tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER