Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi -Adıyaman Valisi Demirtaş: -Bu projenin temelinde yardımlaşma, dayanışma, çocuk ve yaşlılara değer verme ön plandadır


ADIYAMAN (A.A) - Vali Mahmut Demirtaş, Gönül Elçileri projesine ilişkin, Bu projenin temelinde yardımlaşma, dayanışma, çocuk ve yaşlılara değer verme ön plandadır dedi.
     Toplumda gönüllük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından hayata geçirilen Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda yapıldı.
     Demirtaş, toplantının açılışında, projenin amacı hakkında bilgi verdi.
     Toplum içinde ilgiye ve korunmaya muhtaç olan çocuk, yaşlı, özürlü ve madde bağımlıları gibi hassas grupların koruyucu aileler tarafından himaye edilerek, hayat standartlarının yükseltilmesinin amaçlandığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:
     Bizim milletimiz öteden beri yardımlaşma ve dayanışma duygularını yaşayan bir millettir. Büyüklerimizin bize miras olarak bıraktıkları bu duyguları proje formatına kavuşturarak, daha kapsamlı ve gelecek kuşaklara da örnek olacak şekilde biçimlendirmeliyiz. Gönül elçiliğini üstlenecek kişinin büyük bir özveri göstererek, herhangi bir maddi karşılık beklemeden dezavantajlı kesimin hayat kalitesini yükseltmesi amaçlanmaktadır. Çünkü bu projenin temelinde yardımlaşma, dayanışma, çocuk ve yaşlılara değer verme ön plandadır.
     Gönüllülüğün gücünü sevgiden, şefkatten ve merhametten aldığını belirten Vali Demirtaşın eşi Beyhan Demirtaş da gönüllüğün insanları mutluluğa ve huzura ulaştıran bir hizmet anlayışı olduğunu ifade ederek, herkesi Gönül Elçisi olmaya davet etti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol da, projenin içeriği ve tanıtımını slayt eşliğinde katılımcılara anlattı.
     Konuşmaların ardından Vali Demirtaş, projenin Adıyamanda daha da güçlenen bir proje olması amacıyla Gönül Elçileri Formunu doldurarak herkesi gönül elçisi olmaya davet etti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER