Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi -Proje kapsamında yürütülen koruyucu aileliğin tanıtım toplantısı düzenlendi


ADANA (A.A) - Gönül Elçileri projesi kapsamında yürütülen koruyucu aileliğin tanıtım toplantısı düzenlendi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde, her ilin valisinin eşi aracılığıyla yürütülen Gönül Elçileri projesi çerçevesinde, Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğünde, koruyucu aile olma isteyenler için tanıtım toplantısı düzenlendi.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coşun eşi Aylin Coş, yaptığı konuşmada, tüm Adanalılara Gönül Elçisi olma çağrısında bulunarak, bu projenin ilk aşaması olan koruyucu ailelik hizmetinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
     Aylin Coş, 4 ay içerisinde koşulları uygun tüm çocukların koruyucu aileleriyle tanıştırılmış olmasını arzu ettiklerini belirterek Bu, çocuklarımızın geleceği için büyük ve önemli bir adım olacaktır. Gönül Elçisi adaylarını, koruyucu ailelik hizmetine destek vermek için başvuru formu doldurmaya davet ediyorum ifadelerini kullandı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Şükür Kılıç ise proje ile ilgili yaptığı konuşmada koruyucu aile olabilmenin şartlarını anlatarak şu bilgileri verdi:
     Koruyucu aile, öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan kişilerdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup sürekli Türkiyede ikamet eden düzenli gelire sahip ve en az ilk okul mezunu evli yada bekar kişiler koruyucu aile olabilirler.
     Toplantıya Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl sağlık Müdürü Ahmet Özer ve çok sayıda davetli ile koruyucu aileler katıldı.
     Toplantının ardından, Aylin Coş, Avcı ve katılımcılar, sevgi evlerini gezerek, evlerde kalan çocuklarla ilgilendi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER