Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi -Mersin Valisi Güzeloğlu: Gönül elçiliği gönülden gönüllere köprüler kurmaktır


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, gönül elçiliğinin gönülden gönüllere köprüler kurduğunu ifade etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde yürütülen Gönül Elçileri projesi çerçevesinde, Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında koruyucu ailelerle bir araya geldi.
     Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, çevredeki herkese sevgiyle yaklaşmanın çok önemli olduğunu söyledi. Darda ve zorda olanlara yardım etmenin güzel bir duygu olduğunu belirten Güzeloğlu, insanlara sevgi ve merhamet ile yaklaşmanın bir erdem olduğunu vurguladı.
     İnsanlardan ve yaşanılan çevreden sorumlu olduklarını ifade eder Güzeloğlu, Zenginlik paylaşmaktır, paylaşmadığımız hiçbir şey değerli değildir. Sizin çok rahat adımladığınız merdivenlerden geçirdiği bir kaza nedeniyle çıkamayanlar var. Görmediği için yolunu bulamayanlar var. Bu insanların elinden tutmamız gerekiyor. Sahipsizliğin sıkıntısını çekenleri de unutmamamız gerekiyor. Sevgiden yoksun ve kapısı günlerce çalmayan insanlar var. Bu insanların kapısını çalmalı ve bir güler yüz göstermeliyiz. Gönül elçiliği gönülden gönüllere köprüler kurmaktır. Bu köprüleri inşallah hep beraber kuralım diye konuştu.
     Koruyucu aile olan Serpil Satıcıoğlu da, boş zamanlarını değerlendirmek için 2,5 yaşında bir kızı aldığını ve büyüttüğünü söyledi.
     Kendisin 3 çocuğu olduğunu ve bunları büyüttükten sonra bir çocuk alarak koruyucu aile olmak istediğini belirten Satıcıoğlu, şunları kaydetti:
     Üç çocuğu büyüttükten sonra çok fazla boş zamanım kaldı. Ne yapalım diye düşündük ve Diyarbakırdan bir kız çocuğu evlat edindim. Ben çocuğu aldığımda çevremden bana, Sen ne yapıyorsun, çocuklarının rızkını başkasına yediriyorsun, niye Diyarbakırlı çocuk alıyorsun dediler. Ben kimseyi dinlemedim ve çocuğu aldım. Şu an kız 17 yaşında ve lise ikinci sınıf öğrencisi ve ben onu çok seviyorum. Ben insanlara şunu söylemek istiyorum; bir hayır yapacaksanız din, dil ve ırk ayrımı yapmayın.
     Konuşmaların ardından koruyucu ailelere rozet takılarak, hatıra fotoğrafı çekildi.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER