Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Bilecikte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ve bu projenin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Projesi kapsamında bilgilendirme


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ve bu projenin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonundaki toplantıda, projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Türk milletinin asırlardan beri yaptığı hizmetin şekline, yasal duruma ve takibe kavuşturulmasıyla ilgili bir işlem olduğunu söyledi.
     Geçmiş yıllarda aileler tarafından bakılan yetim veya öksüz çocukların bulunduğunu anlatan Akpınar, şöyle konuştu:
     Evimizde bile okumak için köyden gelen akraba çocuğu kalıyordu. Bizim ihtiyacımız ne kadar karşılanıyorsa onun da ihtiyacı o kadar karşılanıyordu. Hizmet, eskiden hepimizin, annemizin, babamızın yaptığı hizmettir. Yeni bir hizmet şekli getirilmiyor. Toplumun her kesiminde yardımlaşma vardı. Yurtlarda kalan çocukların her türlü ihtiyaçları karşılanıyor ve büyük imkanlara sahipler. Daha iyi binalarda kalıyorlar ve daha iyi şekilde giyiniyorlar, ama anne, baba şefkati, figürü eksik. Bu çocuklarımıza sahip çıkabiliriz, bunlar bizim çocuklarımız. Bunların içlerinde Türk vatandaşı olmayan, dışarıdan gelen çocuklar da var. Onlar da bize, insanlığa emanet çocuklar. Bugün ahlaki eğitimlerini, milli eğitimlerini, terbiyesini vermediğimiz çocuklarla bir şekilde karşılaşacağız. Bugün elinden tutmadığımız çocuklar, yarın başka bir şekilde hayatımıza gelecek. Devletimiz, yurtlarda kalan çocuklara iş imkanı da sağlıyor. Bizler bir yetimin, bir öksüzün elinden tutabiliriz. Bu çocuklara bakmanın, yetiştirmenin bizim yükümlülüğümüz altında olduğuna inanıyorum.
     Akpınar, Bilecikte yaklaşık 80 korunmaya muhtaç çocuğun bulunduğunu anımsattı.
     Vali Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar da gönüllülük kavramının içinde bulunduğu toplulukta herhangi bir karşılık ya da çıkar beklemeksizin işi kendiliğinden yapmayı üstlenen kişi anlamına geldiğini bildirdi.
     Toplumsal yapının güçlendirilmesinde gönüllüğün önemli bir kavram olduğunu anlatan Dr. Akpınar, Osmanlının ilk kurulduğu ve hoşgörü tohumlarının ilk atıldığı topraklardaki insanların konuya duyarsız kalmayacağını düşünüyorum. Çocuklarımızda ve toplumumuzda güzel bir bilinç oluşturalım. Ülkemizde 14 bine yakın koruyucu konumunda çocuğumuz var dedi.
     Bilecik Müftülüğü vaizi Mevlüt Güderin İslam dininde yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma konularında yaptığı konuşmasının ardından Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül ile Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Ömüt, proje hakkında birer sunum yaptı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER