Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan proje, Bilecikte kurum müdürlerinin eşlerine tanıtıldı


BİLECİK (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri projesi Bilecikte kurum müdürlerinin eşlerine tanıtıldı.
     Vali Halil İbrahim Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar, Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezindeki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projedeki gönül elçilerinin amaçlarının toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak olduğunu belirterek, projenin gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasının amaçlandığını kaydetti.
     Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü ifade eden Dr. Akpınar, şöyle konuştu:
     Devlet, sosyal devlet anlayışı içerisinde çocukların Sevgi Evlerinde ve yetiştirme yurtlarında tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak bir aileye, anneye, babaya, ablaya veya teyzeye ihtiyaçları var. Birlikte duyarlılık gösterelim. Girdiğiniz toplumlarda ve çevrenizde bunu anlatın. Hepinizi gönül elçisi olmaya davet ediyorum. Devletimizin himayesinde yetişen çocuklarımıza aile şefkati ve sıcaklığını sağlayacak koruyucu aile ortamının sağlanmasının çocuklarımızın gelişimi açısından önemlidir.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmetler Uzmanı Ali Ömüt de Türkiye genelinde 2012 yılı sonu itibariyle koruyucu aile sayısının bin 483 olduğunu anlatarak, bu sayının Bilecikte ise sadece 2 olduğunu bildirdi.
     Ömüt, Bilecik Sevgi Evlerinde 13-18 yaş arasında 49 erkek, Bozüyük Saffet Şeker Kız Yetiştirme Yurdunda 13-18 yaş arası 30 kız çocuğun bulunduğunu anlattı.
     Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, vali yardımcıları ve daire müdürlerinin eşleri katıldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER