Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan proje, Kırşehirde kurum müdürlerinin eşlerine tanıtıldı


KIRŞEHİR (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri projesi Kırşehirde kurum müdürlerinin eşlerine tanıtıldı.
     Terme Oteldeki tanıtım toplantısında konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacakın eşi Kevser Çakacak, bu projenin sosyal hayatın güçlenmesine ve kardeşlik duygularının pekişmesine yönelik birçok proje olduğunu söyledi.
     Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramının geliştirilmesi amacıyla yapıldığını belirten Çakacak, şöyle konuştu:
     Bu toplantıda 2 yıl sürecek olan Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesinin amacı, toplum ile kamu kuruluşlar tarafından verilen hizmetler arasında iletişim sağlamaktır. Toplumdaki tüm dezavantajlı gruplara gönüllülük kapsamında hizmet verilebilir. Bunlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, kadınlar, şehit aileleri gibi manevi desteğimize her zaman ihtiyacı olan gruplardır.
     Projede en çok yoğunlaşacakları konunun koruyucu aile olarak çocukları himaye altına alınması olduğunu bildiren Çakacak, şunları kaydetti:
     Çocuklar bizim geleceğimizdir. Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olanlardır. Devletimizin himayesinde yetişen çocuklarımıza aile şefkati ve sıcaklığını sağlayacak koruyucu aile ortamının sağlanmasının çocuklarımızın gelişimi açısından son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Gönül insanı Kırşehirlilerin bu projeye gönülden destek vereceğine inanıyorum.
     Toplantıya, Kırşehirdeki çok sayıda kurum müdürün eşi katıldı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER