Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan proje, Kırşehirde tanıtıldı


KIRŞEHİR (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri projesi Kırşehirde tanıtıldı.
     Bir otelde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacakın eşi Kevser Çakacak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması amacıyla uygulanan bu projenin Kırşehirde gönül elçilerini harekete geçireceğine inandığını söyledi.
     Emine Erdoğanın himayesinde yürütülen proje ile toplumdaki tüm dezavantajlı gruplara gönüllülük kapsamında hizmet verileceğini belirten Çakacak, çocuklar, yaşlılar, engelliler, kadınlar, şehit aileleri gibi guruplara manevi destek vereceklerini ifade etti.
     Kırşehirde koruyucu aile olma konusunda yoğunlaşacaklarını vurgulayan Kevser Çakacak, şunları kaydetti:
     Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir, ülkemizin geleceğidir. Ülkemizi, aydınlık yarınlara taşıyacak onlardır. Devletimiz, sosyal devlet ilkesi gereği bu kırılgan dezavantajlı gruplara son derece önemli hizmetler vermektedir. Devletimizin himayesinde yetişen çocuklarımıza, aile şefkati ve sıcaklığını sağlayacak koruyucu aile ortamının sağlanmasının çocuklarımızın gelişimi açısından son derece önemli olduğuna inanıyoruz.
     Gönül Elçileri Projesinin Kırşehirde daha anlamlı olarak benimseneceğine inandığını dile getiren Çakacak, Gönül insanları Kırşehirlilerin bu projeye gönülden destek vereceğine inanıyorum dedi.
     Tanıtım toplantısına, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçecinin eşi Zerrin Bahçeci, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve çok sayıda gönül elçisi adayı katıldı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER