Genişletilmiş Hekim Çalıştayı

Genişletilmiş Hekim Çalıştayı -OMÜ Rektörü Prf. Dr. Akan: -Doktor dövenler herhalde psikolojilerini rahatlatıyorlar


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, Doktor dövenler herhalde psikolojilerini rahatlatıyorlar dedi.
     Akan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen Genişletilmiş Hekim Çalıştayında yaptığı konuşmada, eskiden insanların kendilerine hizmet sunan çalışanlara teşekkür ettiğini günümüzde bunu yapmayı bıraktıklarını belirtti.
     Dünyada insanların ucuz ve çeşitli sağlık hizmeti alamadığını vurgulayan Akan, Türkiyede 2004 yılından bu yana sağlık harcaması, ameliyat sayısı ve kişilerin sağlık kurumlarına gitme sayılarının beş kat arttı. İnsanımız bütün hizmetler birden verilince sanırım tatmin olmuyor. Verilen imkanlara alıştığımız için şimdi o tatmin etmiyor. Doktor dövenler herhalde psikolojilerini rahatlatıyorlar diye konuştu.
     Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir Aktan ise sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin nedenlerine bakılması gerektiğini vurgulayarak, Hastanelerde umduklarını bulamayanlar suçluyu hekim ve sağlık çalışanıymış gibi görüyorlar. Bu aşamada şiddet kendini gösteriyor. Yöneticilerin söylemlerine dikkat etmesi ve içinde bulunduğumuz durumu gözden geçirmek gerekir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Genişletilmiş Hekim Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER