Gençlik Değişim Projesi

Gençlik Değişim Projesi -Proje kapsamında 8 ülkeden 35 üniversite öğrencisi Sarıkamışta buluştu


KARS (A.A) - Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün koordinesinde hazırlanan Gençlik Değişim Projesi kapsamında 8 ülkeden 35 üniversite öğrencisi, Sarıkamışta buluştu.
     Bulgaristan, Polonya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan, İtalya ve Romanyadan gelen 35 üniversite öğrencisi proje koordinatörü Deniz Yayla ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak ile kaymakam Erdoğan Turan Ermişi ziyaret etti.
     Ermiş, ziyarette yaptığı konuşmada, bu tür projelerle gençlerin bir araya gelmesinin kültürler arası kaynaşmayı sağladığını belirterek, Kars ve Sarıkamışın tarihi, turizmi ve kültürüyle önemli bir yer olduğunu söyledi.
     Amaçlarının kültürler arası iletişimi sağlamak ve farklı kültürleri tanımak olduğunu ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:
     Avrupadan Türkiyeye gelenler kesinlikle Türkiyenin Avrupa Birliğine girmesi gerektiğini söylüyor. Türklerin misafirperverliği Avrupada biliniyor. Bu mevsimde gelmeleri bizim içinde çok iyi oldu. Kayak merkezini görme imkanları olacak. Kayak bilmeyenlere kayak öğreteceğiz. Ayrıca kendilerine yöresel yemeklerimizden tattıracağız. Umarız Sarıkamışı onlara en güzel şekilde tanıtırız. Ülkemizin kültürünü onlara gösteririz. Çünkü Bir turist bin turist bizim atasözümüz. Burada iyi şeyler görürlerse ülkelerine gittikleri zaman iyi şeyler anlatırlar. Ayrıca bir köy gezisi düzenlemeyi düşünüyoruz.
     Ali Koçak da bu tip projelerle gençlerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağladıklarını belirterek, Özellikle ülkemiz gençleri için Avrupa ülkelerinden gelen yaşıtlarıyla buluşmak kendilerine güvenlerini, sorumluluk alma duygularını geliştiriyor ve yaratıcılıklarına katkıda bulunuyor. Bu tip çalışmaların yapılabilmesi için yerel yetkililerin desteği çok önemli dedi.
     Yabancı öğrenciler daha sonra yanlarında getirdikleri hediyeleri ve ülkelerinin bayraklarını kaymakam Ermişe armağan ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Gençlik Değişim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER