Geleneksek Kırklareli Hardaliye Şenliği

Geleneksek Kırklareli Hardaliye Şenliği -Kırklareli Valisi Yaman: Kırklareline özgü olan hardaliyeyi en kısa sürede Ulu Önder Atatürkünde dediği gibi milli içecek haline getireceğiz


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareline özgü olan hardaliyeyi en kısa sürede Ulu Önder Atatürkünde dediği gibi milli içecek haline getireceğiz dedi.
     Vali Yaman, Kırklareli Kent Konseyince Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen Geleneksek Kırklareli Hardaliye Şenliğinde yaptığı konuşmada, Kırklarelide ürünlerin tanıtım konusunda sıkıntılar olduğunu söyledi.
     Kırklareline özgü hardaliyeyi tanıtmak için gayret ettiklerini ifade eden Vali Yaman, şunları kaydetti:
     Kırklareline özgü olan hardaliyeyi en kısa sürede Ulu Önder Atatürkünde dediği gibi milli içecek haline getireceğiz. Biz hardaliyede olduğu gibi aynı sıkıntıyı peynirde de yaşıyoruz. Yaklaşık 50 peynir üretim işletmesi var. 3 tanesi ulusal alanda marka yapmış ancak onlarda bizim markalarımız değil. Trakya Kalkınma Ajansında ve diğer platformlarda Kırklarelinin markalaşamama problemini konuşuyoruz, tartışıyoruz.
     Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadık Uçar da hardaliyenin Trakyada ve ülkemizin değişik yörelerinde üretilen bir içecek olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından, hardaliye yarışmasında dereceye giren üreticilere hediyeleri verildi.
    
     Muhabir: Salim Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Geleneksek Kırklareli Hardaliye Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER