Geleceğin Parlayan Yıldızları

Geleceğin Parlayan Yıldızları -Adana Valiliği tarafından yürütülen Göç Mağduru Çocuklar; Geleceğin Parlayan Yıldızları projesi kapsamında 90 öğrenci Çanakkale, Ankara ve İstanbulu kapsayan kültür gezisi için uğurlandı


ADANA (A.A) - Adana Valiliği tarafından yürütülen Göç Mağduru Çocuklar; Geleceğin Parlayan Yıldızları projesi kapsamında 90 öğrenci Çanakkale, Ankara ve İstanbulu kapsayan kültür gezisi için uğurlandı.
     Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Göçle Gelen Nüfusun Sosyal ve İktisadi Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programı kapsamında Adana Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen Göç Mağduru Çocuklar; Geleceğin Parlayan Yıldızları projesinin açılış töreni Yüreğir ilçesi Mehmet Ali Yılmaz Ortaokulunda yapıldı.
     Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, okul bahçesinde düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, çalışmanın 3 yıl önce Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesinde hayata geçirilen Sevgiye Uzanan Eller pilot projesinin Yüreğir ilçesinde uygulanmaya başlaması olduğunu söyledi.
     Çocukların geleceğine atılan çok önemli bir çalışma olan Sevgiye Uzanan Eller projesiyle bin 215 öğrencinin sokakların her türlü tehlikesine, art niyetli kişilerin kötü emellerine karşı korunduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:
     Hazırlanan Göç Mağduru Çocuklar; Geleceğin Parlayan Yıldızları projesi kapsamında bugün 90 arkadaşımızı 4 günlük çok iyi bir yolculuğa göndereceğiz. Önce Çanakkaleye sonra İstanbul ve Ankaraya giderek tekrar Adanaya dönecekler. Çocuklar; bu yolculuktaki ilk durağınız dedeciğim ben geldim, Adananın selamlarını getirdim diyeceğiniz Çanakkale olacak. Çanakkale öyle anlatılarak izah edilmez. Biz sizi Çanakkaleyi yaşayarak öğrenmeniz için gönderiyoruz.
     Arslan, ayrıca Mehmet Ali Yılmaz Ortaokuluna basketbol, voleybol sahası ile müzik ve tiyatro sınıfı da oluşturduklarını bildirerek, böylece çocukları bedenen ve ruhen çok iyi duruma getirmeye çalıştıklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından öğrenciler okul önündeki otobüslere bindirilerek, Çanakkale, Ankara ve İstanbulu kapsayan kültür gezisi için uğurlandı.
     Projeyle Yüreğir ilçesinde göç geçmişine sahip ilköğretim okulu öğrencilerinin eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenerek, kentsel ve sosyal yaşama uyum gerekleri hakkında farkındalık oluşturmak, öğretmen ve ailelere temel iletişim becerileri konusunda kapasite kazandırarak çocukların uyum süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Geleceğin Parlayan Yıldızları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER