Garanti Anadolu Sohbetleri

Garanti Anadolu Sohbetleri -Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere: -Kentin sembolü kayısı başta olmak üzere, zengin ürün çeşidinden üst düzeyde verim almak, gelişmiş pazarlama stratejileriyle bu ürünleri tüm dünyaya ula


MALATYA (A.A) - Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Malatyanın sembolü kayısı başta olmak üzere zengin ürün çeşidinden üst düzeyde verim almanın ve bu ürünleri gelişmiş pazarlama stratejileriyle tüm dünyaya ulaştırmanın kent için uzak bir hedef olmadığını söyledi.
     Karadere, Anemon Otelde gerçekleştirilen ve Malatya ekonomisinin gelişme alanlarının ele alındığı 80. Garanti Anadolu Sohbetleri Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana 59 ilde 79 toplantı düzenlediklerini belirtti.
     Malatyadaki bu toplantıda, kentin potansiyeli ve değişim fırsatlarının nasıl değere çevrilebileceğinin masaya yatırılacağını kaydeden Karadere, toplantıyla yapılan rehberlik sayesinde kentin gerçek potansiyelinin açığa çıkabileceğini vurguladı.
     Gelecek dönemde üretici güçler ve tarımın insanlık için daha önemli hale geleceğine işaret eden Karadere, Malatya, bereketi bol, tarım ve gıda sektörlerinde büyük gelişme potansiyeli taşıyan bir kent. Kentin sembolü kayısı başta olmak üzere zengin ürün çeşidinden üst düzeyde verim almak, gelişmiş pazarlama stratejileriyle bu ürünleri tüm dünyaya ulaştırmak Malatya için uzak bir hedef değil dedi.
     Karadere, toplantının Malatyadan dışarıya yatırımcı göçü vermemek ve Malatyanın Türkiye İller Rekabet Sıralamasındaki yerini iyileştirmek açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
    
     -Garanti Bankasından Malatyaya 3. şube-
    
     Bankalarının Malatyada bu yaz mevsiminde üçüncü şubesini açacağını bildiren Karadere, Malatyalılara bugüne kadar 232 milyon liradan fazla kredi verildiğini, ayrıca bankalarında Malatyalıların 135 milyon liralık mevduatları bulunduğunu kaydetti.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da Türkiyenin dünya pazarındaki konumunun önemli bir yere geldiğini belirterek, ülkenin 20 bin çeşitle ihracat yapar hale geldiğini söyledi.
     Avrupadaki finansal kriz ve Ortadoğuda yaşananların, ihracat açısından Türkiyenin sıkıntılı bir bölgede olduğunu gösterdiğini ifade eden Erkoç, bu dönemde bankaların özel sektöre sağlayacağı kredilerin önemini vurguladı.
     KOBİler için bankaların verdiği kredilerin can damarı niteliğinde olduğuna işaret eden Erkoç, bankaların bu krediyi kesmemesi ve KOBİleri desteklemeye devam etmesi gerektiğini belirtti.
     Malatyanın geleceğini inşa etmek için kolları sıvayan bir kent olduğunu dile getiren Erkoç, Organize Sanayi bölgeleriyle Malatyanın öne çıktığını kaydetti. Erkoç, kentteki tekstil, su ürünleri ve kayısı potansiyelinin önemine dikkati çekti.
     Organize sanayi bölgelerini, sosyal ve kültürel altyapısını güçlendiren Malatyanın yatırımcıya ihtiyaç duyduğuna işaret eden Erkoç, yatırımcılara yer sağlama konusunda sıkıntıları bulunmadığını anlattı. Erkoç, sadece kent olarak değil bölge olarak gelişmeyi hedeflediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan / Ahmet Ekici
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Garanti Anadolu Sohbetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER