Evsel Katı Atık Parası toplanması

Evsel Katı Atık Parası toplanması -ASKİ: Bu Çöp Toplama Vergisidir. ASKİ ile hiçbir ilgisi yoktur


ADANA (A.A) - Evsel Katı Atık Parasının, Çöp Toplama Vergisi olduğu, bunun ASKİ ile hiçbir ilgisi olmadığı bildirildi.
     Adana Su ve Kanalizasyon İdaresinden (ASKİ) yapılan yazılı açıklamada, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürkün, Evsel Katı Atık Parası (Çöp Vergisi) toplanmasıyla ilgili gazetelerde yer alan açıklamaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu ifade edildi.
     Çöp Toplama Vergisi ile ilgili açıklamanın gazetelerde yer almasından sonra Seyhan İlçe Belediyesinden konuyla ilgili görüş alındığının belirtildiği açıklamada, gelen resmi yazıda da Tahsilata devam denildiğinin vurgulandığı kaydedildi.
     Açıklamada, şunlar ifade edildi:
     Her ne kadar Seyhan Belediye Başkanı Sayın Azim Öztürk öyle söylüyorsa da, Çöp Toplama Vergisi ile ilgili kurumumuzun hiçbir ilgisi yoktur. Zaten karar Seyhan İlçe Belediyesince alınmıştı. Ücret tarifesini de yine kendileri belirlemişti. Ücret tarifelerinde fabrika, işyeri, mesken gibi kategoriler var. Buna göre ücret belirlediler. Bu nedenle işletmelere, faaliyet alanlarına göre farklı farklı vergi çıkıyor. Altını çizerek ifade ediyoruz. Bu Çöp Toplama Vergisidir. ASKİ ile hiçbir ilgisi yoktur. Biz sadece Seyhan İlçe Belediyesi adına yönetmelik gereği tahsilat yapıyoruz. Topladığımız paraları da kuruşuna dokunmadan Seyhan İlçe Belediyesine aktarıyoruz. Seyhan Belediyesinden Çöp Toplama Vergisinin iptaline veya ertelenmesine ilişkin yeni bir karar çıkmadığı sürece, bu parayı Seyhan Belediyesi adına yönetmelik gereği toplamaya devam edeceğiz.
     Gazetelerde çıkan haber üzerine Seyhan Belediyesine Çöp Toplama Vergisinin toplanmasının iptali veya ertelenmesi için 05.09.2012 tarihinde kurumumuzca anında yazı yazıldı. Seyhan Belediyesinden gelen resmi yazıda Evsel Katı Atık (Çöp Toplama Vergisi) toplanmasına yönelik mevzuatta herhangi değişiklik olmadığından tahakkuk ve tahsilatının aksatılmadan devam edilmesini arz ederim ifadeleri yer almaktadır. Konuyu kamuoyunun dikkatine sunarız.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Evsel Katı Atık Parası toplanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER