Evliya Çelebinin İzinde konferansı

Evliya Çelebinin İzinde konferansı -İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Develi: -Evliya Çelebi, Seyehatnamesinde Edirnenin tarihi ve kültürel yapısına geniş yer vermiştir


EDİRNE (A.A) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Evliya Çelebinin Seyehatnamesinde Edirnenin tarihi ve kültürel yapısına geniş yer ayırdığını söyledi.
     Edirne Valiliğince Devecihan Kültür Merkezinde düzenlenen Evliya Çelebinin İzinde konulu konferansta konuşan Develi, toplumların tarihini hatırladıkça var olduğunu anlattı.
     Evliya Çelebinin 16. ve 17. yüzyılı Seyahatnamesinde detaylı şekilde anlattığını belirten Develi, Evliya Çelebi, Seyehatnamesinde Edirnenin tarihi ve kültürel yapısına da geniş yer vermiştir. 10 cilt olan bu yapıt herkesin kütüphanesinde bulunmalıdır. Evliya Çelebi zamanında İstanbuldan çıkıp dünyanın pek çok yerini gezerek gördüklerini kitabında anlatmış ve geleceğe bırakmıştır diye konuştu.
     Seyehatname benzeri kitapların tarihi güzel biçimde anlattığına dikkati çeken Develi, tarihi anlatan yeterince sinema filmi çekilmediğini, toplumların kahramanlarını tanıyarak doğru şekilde gelişebileceğini kaydetti.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Trakya Üniversitesi (TÜ) öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Günşen de konferansa izleyici olarak katıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Evliya Çelebinin İzinde konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER