Evde Bakım ve Sağlık projesi

Evde Bakım ve Sağlık projesi -Projeden bugüne kadar yaklaşık 3 bin 500 yaşlının yararlandığı bildirildi


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi tarafından uygulanan Evde bakım ve sağlık projesinden bugüne kadar yaklaşık 3 bin 500 yaşlının yararlandığı bildirildi.
     Kepez Belediyesi, Evde Bakım ve Sağlık hizmetini Varsak Altıayak Mahallesinde sürdürdü. Projenin saha çalışmasını takip eden belediye başkanı Hakan Tütüncü, mahalledeki sağlık taramasına katıldı.
     Bölge sakinlerinin, belediye hizmet taleplerini dinleyen Tütüncü, doktorlar ve hemşirelerle 14 evde yaşayan, proje kapsamında daha önce ihtiyaçları karşılanan, tedavileri yapılan yaşlıları ziyaret etti.
     Annelerimiz, babalarımız bizlerin varlık sebebidir diyen Tütüncü, Medeniyet anlayışımızda, inancımızda büyüklere hürmet etmek, eğer yanımızda yaşlanırlarsa onlara öf bile dememek vardır. Bu anlayışla evde bakım sağlık projesini başlattık. Bu hizmetle tedavilerini, her türlü ihtiyaçlarını karşıladığımız yaşlılarımıza aynı zamanda sevgimizi de veriyoruz. Böylece Kepezi, sevginin kardeşliğin, barışın hakim olduğu bir ilçe haline getiriyoruz dedi.
     Tütüncü, 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık hizmetini, İstanbul ve Kocaeliden sonra üçüncü yapan belediye olduklarının kaydetti.
     Kepez Belediyesinin yürüttüğü ve 36 kişilik sağlık ekibi, 1 acil müdahale ambulansı, 1 hasta nakil ambulansı, 1 sosyal destek aracının görev yaptığı proje kapsamında yaşlılara ücretsiz olarak muayene, kişisel bakım, fizyoterapi, psikoterapi, diyet, acil yardım ve hasta nakil ambulans hizmetleri sunuluyor. Proje kapsamında evin temizliği, bakım ve onarımı da gerçekleştiriliyor.
     Projeden bugüne kadar yaklaşık 3 bin 500 yaşlının yararlandığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Evde Bakım ve Sağlık projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER