Eski havaalanı, hastane olsun önerisi

Eski havaalanı, hastane olsun önerisi -Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, yıllardır atıl durumda olan Yunuseli Havaalanının Bursaya, bölge hastanesi olarak kazandırılmasını istedi


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yıllardır atıl bir durumda olan ve uçuş izni verilmeyen Yunuseli Havaalanının, Bursaya bölge hastanesi olarak kazandırılmasını istedi.
     Belediye Meclisinin mayıs ayı toplantısında havaalanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dündar, 2023 vizyonuna bakarak adım atılması gerektiğini belirterek, havaalanının bölge hastanesi olarak değerlendirilmesinin kente katkı sağlayacağını belirtti.
     Dündar, kamuoyunda uzun süren tartışmalara neden olan Yunuseli Havaalanının bulunduğu arazinin, bölge hastanesi olarak değerlendirilmesi noktasında çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
     Yunuseli Havaalanının artık hava ulaşımında kullanılmayacağının altını çizen Dündar, Bursa için bu bölgede kurulacak bölge hastanesi çok önemli. Sadece Bursaya değil bölgeye de bu sağlık kompleksi hizmet verecektir. Suriçinin de bu kapsamda birlikte düşünülmesi gerekir. Orayı bütün olarak ele alarak sonradan yapılan binaları buradan çıkarırsak, Bursanın Osmanlı ve öncesi tarihini de ortaya çıkarıyoruz. Suriçindeki hastaneyi Yunuseline alırsak, o bölge içinde büyük bir adım atmış olacağız. Buraya yapılacak yatırıma Bursa ölçeğinde bakmamız gerekiyor dedi.
     CHP Grubu Sözcüsü Osman Ayradilli ise Yunuseli Havaalanının sağlık kompleksi olarak değerlendirilmesine yönelik her türlü çalışmaya destek vereceklerini kaydetti.
     Başkan Dündar ve ekibine bu konuda açık çek verdiklerinin altını çizen Ayradilli, Sağlık kompleksinin Yıldırıma yapılmasına karar verildi ama çok geç kalmış değiliz. Sağlık kompleksini Osmangaziye kazandıralım. Siz bu konuda Büyükşehir Belediyesine önergeyi verin, biz destek verelim diye konuştu.
     (CM-KAK)
<< Önceki Haber Eski havaalanı, hastane olsun önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER