Eski Ahlat Şehri Kazıları başladı

Eski Ahlat Şehri Kazıları başladı -Kazı başkanı Prof. Dr. Karahan: -Bu yıl mezarlıktaki taşları okumaya ağırlık vereceğiz


BİTLİS (A.A) - Eski Ahlat Şehri kazıları başkanı Prof. Dr. Recai Karahan, Bu yıl mezarlıktaki taşları okumaya ağırlık vereceğiz dedi.
     Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Karahan başkanlığında yürütülen kazılar, iki yıldan bu yana Selçuklu Meydan Mezarlığında sürüyor.
     Karahan, yaptığı açıklamada, bu yıl 20 işçi ve 10 sanat tarihi uzmanıyla başlayan çalışmanın, geçen yıldan bu yana ağırlıklı olarak Selçuklu Meydan Mezarlığında devam ettiğini söyledi.
     Karahan, bu yılki kazılarda öncelikli olarak mezarlıktaki otların temizleneceğini bildirerek, Önümüzdeki günlerde Kadılar Mezarlığı olarak bilinen kısımda restoratörler de çalışmaya başlayacak. Bu yıl mezarlıktaki taşları okumaya ağırlık vereceğiz ve öncelikle Aile Mezarlığı diğer adıyla Seyitler Mezarlığı olarak bilinen kısımda sağlam vaziyette yerde bulunan taşları kaldırma çalışmaları devam edecek.
     Taşların epigraflar ve uzman ekipler tarafından okunacağına değinen Karahan, okunan taşlarda yer alan bilgilerin bilim dünyası ile paylaşılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Oktay Bayar / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Eski Ahlat Şehri Kazıları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER