Erzurum göğermiş peyniri tescillendi

Erzurum göğermiş peyniri tescillendi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Ticaret Borsası, civil peynir ve kadayıf dolmasının ardından göğermiş peyniri için de Coğrafi İşaret Belgesi aldı.
     Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, coğrafi işaretli ürünleri korumaya devam edeceklerini belirtti.
     Erzuruma özel ürünlerin korunmasını amaçladıklarını ifade eden Hınıslıoğlu, şunları kaydetti:
     Erzuruma özel bir peynir çeşidi olarak ön plana çıkan Erzurum Göğermiş Peyniri Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı tarafından kabul edilerek, Erzurum Ticaret Borsası adına tescil edildi.
     Erzurum göğermiş peynirinin doğal bir antibiyotik olduğunu belirten Hınıslıoğlu, Erzurum göğermiş peynirinin, civil peynir ile lor peynirinin karışımından elde edilerek bidonlara veya tulumlara basılarak suyundan arındırılması sonucu elde edildiğini hatırlattı.
     Hınıslıoğlu, göğermiş peynirinin tanıtımı için çalışma yapacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:
     Erzuruma özgü bir ürün olan ve Erzurum ile özdeşleşmiş göğermiş peynirinin Erzurumun geçmişinden bugününe kadar tanınması ve tüketilmesi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte Erzurum Göğermiş Peynirinin üretim ve pazarlama sürecinde de daha iyi bir hizmetin sunulması için her türlü destek verilecektir.
     Hınıslıoğlu, demir tatlısı ve Oltu taşı gibi ürünlere de Coğrafi İşaret Belgesi almak için çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkkal
<< Önceki Haber Erzurum göğermiş peyniri tescillendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER