Erkek dünyasında ısrarıyla kendine yer edindi

Erkek dünyasında ısrarıyla kendine yer edindi -Aydının Karacasu ilçesinde eşinin kiraladığı kahvehaneyi kendisi işletmeye başlayan 28 yaşındaki genç kadın, erkek dünyasının önemli bir unsuru olan kahvehane kültüründe ısrar


DENİZLİ (A.A) - Fatma Karakış - Aydının Karacasu ilçesine bağlı Başaranlar beldesinde, eşinin kiraladığı kahvehaneyi kendisi işletmeye başlayan 28 yaşındaki genç kadın, ısrarıyla kendisini erkek dünyasında kabul ettirmeyi başardı.
     Sevgi Özdemir adlı genç kadın, Başaranlar beldesindeki üç kahvehaneden birini işleterek, başka yerleşimlerde de eşine az rastlanır şekilde beldenin tek kadın kahvehane işletmecisi konumunda bulunuyor.
     Erkek dünyasının önemli unsurlarından biri olarak kabul edilen kahvehane kültüründe, bir kadın olarak üstelik de işletmeci sıfatıyla kendine yer edinmesinin öyküsünü AA muhabiri ile paylaşan Özdemir, kahvehane işletmeciliğine başlamasının tümüyle bir zorunluluktan kaynaklandığını belirtti.
     Eşinin ve önceleri kendisinin bir fabrikada işçi olarak çalıştığını, daha refah bir hayat sürebilmek adına eşinin bir kahvehane kiralayarak, burayı çalışanlar aracılığıyla işletmeyi planladığını anlatan Özdemir, Ben de fabrikadaki işimi bırakıp kahvehaneyi işletmeye başladım dedi.
    
     -Temizlik var sanıp geri dönüyorlardı-
    
     Özdemir, beldelerinde, daha bir çok yerde olduğu gibi bir kadının kahvehane işletmesine alışık olmadığını ve ilk günler çok zorluk çektiğini ifade etti.
     Çay ocağının başına geçtiği ilk günlerde, gelen müşterilerin içeride bir kadın olduğunu görünce içeride temizlik var herhalde diye oturmadan geri döndüklerini dile getiren Özdemir, şunları söyledi:
     Ben geri gidenleri yoldan çevirdim. Bundan sonra kahveciniz benim dedim. İlk günler zorluk çektim. Kadından kahveci mi olur dediler. Ben başta biraz sinirlendim, ama artık kimse yadırgamıyor. Şu an gayet rahat, herkes alıştı. Hatta kahvehaneye gelen müşterilerim kadın olduğumdan dolayı kahvenin temiz olduğunu ve bu yüzden burayı tercih ettiklerini söylüyorlar.
     Kahvehane müşterisi Alparslan Şengül ise kahvehanelerini bir kadının işletmeye başlamasının zihinlerindeki erkek kahvehaneci profilini sildiğini kaydetti.
     Özdemirin, kadınların da kahvehane işletmecisi olabileceğini ispatladığını belirten Şengül, Erkeklerden daha temiz ve tertipli olduğu için daha çok müşteriyi kahvehaneye çekiyor. İlk başlarda biraz yadırgadık, ama bizi utandırdı. Erkelere rakip bir kahvehaneci oldu dedi.
    
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Erkek dünyasında ısrarıyla kendine yer edindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER