Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi

Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi projesi


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiç Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projesi kapsamında, üretim yapan meyve üreticisi Ersin Karacaya bandrol ve sertifika verdi.
     Bayramiç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş, yaptığı açıklamada, EKÜYde, bitki koruma, gübreleme, budama, münavebe gibi sistemlerin entegre bir şekilde kullanıldığını söyledi.
     Bu proje ile çevre ve ekonomik üretim dengelerinin göz önünde bulundurulduğunu, analiz, izleme ve denetim faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Uydaş, şunları kaydetti:
     EKÜY projesinde üretim yapan üreticimize verdiğimiz bu bandrolle ürünlerini sertifikalamış oluyoruz. Üretim sezonu başlamadan önce kriterlere uymayı kabul eden gönüllü çiftçilerle sözleşme yapıyoruz. Teknik elemanların sezon içinde yapmış oldukları yönlendirme ve tavsiyelerine göre uygulama yapan üreticilerin, hasat döneminden önce ürünleri kalıntı analizlerine gönderiliyor. Analiz sonucu temiz çıkan ürünlere, EKÜY sertifikası veriliyor, ambalajlarına da logo yapıştırılıyor. Üretim yapılan bahçeye de mavi bayrak asıyoruz.
     Bu yıl Bayramiçte 25 elma üreticisi, 6 armut, 10 erik, 5 şeftali ve 5 de kiraz üreticinin, EKÜY kapsamında üretim yapmak üzere sözleşme yaptığı öğrenildi.
     Kiraz üretim sözleşmesi imzalayan Ersin Karaca, şu ana kadar 5 ton kirazın hasadını yaptığını, bahçesinden toplamda 13 ton kiraz almayı hedeflediğini bildirdi.
    
     Muhabir : Bayramiç / Fikriye Susam
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER