Engelsiz Başkent çalışmaları

Engelsiz Başkent çalışmaları


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesinin engelli vatandaşların sosyal yaşam standartlarının yükseltilmesinin amaçlandığı ve Engelsiz Başkent sloganıyla başlattığı çalışmaların devam ettiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, engelli vatandaşlar için yeniden ele alınan kaldırımlardan, yaya alt-üst geçitlerine, metro ve Ankaray istasyonları ile rekreasyon alanlarında çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Çalışmalar kapsamında, kaldırımlarda 150 kilometre uzunluğunda hissedilebilir yüzey (güvenli yol) çalışması ve engelliler için 700 ayrı kaldırım rampasının yapılacağını belirtti.
     Her yaş ve statüden vatandaşlara sunulan imkanlar kadar engellilerin de hakları olduğunu ifade eden açıklamada, şunları kaydetti:
     Engelli vatandaşların hayata daha sıkı tutunmaları, sosyalleşmeleri ve her şeyin en iyisini hak ettiklerini bilmeleri için Büyükşehir Belediyesi, Ankarayı engelliler için düzenliyor. Başkent kaldırımlarını şimdiden sarı renge bürüyen çalışmalar, 15 ekiple TSEnin ilgili standartlarına uygun ve Özürlü ve Yaşlı Genel Müdürlüğünün gözetiminde titizlikle gerçekleştiriliyor. Belediye binaları da engelli vatandaşlara öncelik verilerek düzenleniyor.
     Belediye binasının yanı sıra AŞTİ, Gençlik Parkı Kültür Merkezleri, tiyatro salonu ve gençlik merkezilerini de aynı şekilde güvenli yol ile döşeyen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca kabartmalı haritalar sayesinde de özürlülere kolay ulaşma imkanı sağlıyor.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Engelsiz Başkent çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER