Engellerin Farkındayız Projesi

Engellerin Farkındayız Projesi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Engellerin Farkındayız projesi kapsamında 616 kadına ulaşıldığını ve 312 çocuğa gelişimsel tarama testi yapıldığını bildirdi.
     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve Özürlülere Destek Programınca (ÖDES) hazırlanarak hibe desteği almaya hak kazanan Engellerin Farkındayız projesinin il genelinde sürdürüldüğünü belirtti.
     Projeyle ilgili olarak yapılan çalışmaları anlatan Öztürk, şunları kaydetti:
     Aile hekimlerine çocuk ve ailesi hakkında bilgi verilerek takipleri yapılmakta, ayrıca ailelere çocuğun çocuk nöroloji uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekliliği hakkında bilgi verilmektedir. Öte yandan aileye çocuğun gelişimi konusunda eğitim yapılarak annelerin çocuk gelişimi açısından bilgi sahibi olmaları, gelişim geriliklerini erken fark edip sağlıklı bireyler yetiştirmelerini sağlamayı amaçlamaktayız.
     Koruyucu ve önleyici hizmetlerin yaygınlığının artırılmasının amaçlandığını vurgulayan Öztürk, Projenin farkındalık oluşturması için çocuklara ve eğitime katılan 15-49 yaş grubundaki kadınlara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verilmekte, eğitimlerin Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacağı belirtilmektedir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engellerin Farkındayız Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER