Elveda Katya filminin çekimleri

Elveda Katya filminin çekimleri Rizede devam ediyor -Filmin başrol oyuncularından Kadir İnanır: Yerel yöneticiler, toplumsal kuruluşlar, yapımcıları Karadenize getirmenin cazip yollarını bulmalı ve onlara sunmalı


RİZE (A.A) - Başrolünde ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanırın oynadığı Elveda Katya isimli sinema filminin çekimlerine Rizede devam edildi.
     Yönetmenliğini Ahmet Sönmezin yaptığı filmin Trabzonda başlayan çekimlerinin ardından film ekibi ikinci bölümü için Rizeye gelerek çalışmaya başladı.
     Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesinde sık karşılaşılan bir hikayeyi beyaz perdeye aktardıklarını belirterek, Bizim filmimiz ötekileştirmeyi, ön yargılar ile vicdanın hesaplaşmasını anlatan bir film. Daha çok Karadeniz Bölgesinde duyduğumuz hikayeler bunlar. Beyaz perdeye taşıyoruz. Rus kız ile Türk olan babasının hikayesi dedi.
     Filmin başrol oyuncusu Kadir İnanır ise Karadenizli olmasına rağmen Rize ve Trabzonda ilk kez film çektiğini belirterek, Karadeniz Bölgesinde daha çok film çekilmesi için yerel idarecilere bir takım görevler düşüyor. Yerel yöneticiler, toplumsal kuruluşlar, yapımcıları Karadenize getirmenin cazip yollarını bulmalı ve onlara sunmalı. Burada hazırlanacak filmlerin sponsorluklarla birtakım ihtiyaçları karşılanmalı. Sponsor olmadığı yerde sinemacılar olmaz. Türkiyenin her yerinde yöneticiler sinemacılara yalvarıyor. Gelin burada film çekin. Biz burayı tanıtalım diye. Karadenizde filmler çoğalsın istiyorum, Karadeniz Bölgesi tanıtılsın. Sinemanın turizme çok büyük katkısı olur diye konuştu.
     Sinemanın dizi filmlere hiçbir zaman yenilmeyeceğini söyleyen İnanır, Sinema çok pahalı bir iştir. Sinema filmi için yaklaşık 1 milyon lirayı ortaya atacak maceraperest çok az bulunur. Bankaya koyup rantı ile de yaşayabilir. Ancak bir sevda uğruna bunu filme yatırıyorsa ona da sevgi ile bakmak lazım şeklinde konuştu.
     İnanır, genç nesil sanatçıların kendisini örnek almalarını isteyerek, Beni örnek alan adam iyi insan olur. Yanlış bir şey yapmaz. Saygısız hiçbir şey yapmaz. Ondan da kimseye bir zarar gelmez dedi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Elveda Katya filminin çekimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER