Ekmek israfını önleme kampanyası

Ekmek israfını önleme kampanyası


MERSİN (A.A) - Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Yenice ajans müdürü İbrahim Akçabay, Kaymakam Orhan Şefik Güldibini ziyaret ederek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düzenlediği Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası ile ilgili bilgi verdi.
     Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymakam Güldibi ziyarette yaptığı konuşmada, ekmek israfının her geçen yıl giderek arttığını belirterek, Yapılan araştırmalarda günde 6 milyon adet, ekmeğin çöpe atıldığını gösteriyor. Bu rakamı yıl bazında hesapladığınız zaman 2 milyar adet gibi bir rakam karşımıza çıkıyor. Bu ekmek israfı parasal olarak ifade edildiğinde, yılda 1,5 milyar liralık bir kaynak çöpe atılıyor dedi.
     Ekmek israfının önlenmesi için bireylerden başlamak üzere, özellikle lokanta, restaurant gibi işletmelerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Güldibi, şöyle devam etti:
     Tarsusta 700e yakın lokanta, restaurant, sıkmacı ve pastane işletmesi bulunuyor. Bu işletmelerin günlük ekmek tüketimlerinin çok iyi analiz edilmesi ve ihtiyaç fazlası ekmek tüketiminin önüne geçmek için hassasiyet göstermesi çok önemlidir. Bu hassasaiyet, ülke geneline yayıldığında, ekmek israfının önüne büyük ölçüde geçilmiş olacaktır. Kaymakamlık olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte bu kampanyanın hedefine ulaşması, halkımızın ve işletmelerimizin ekmek israfı konusunda daha duyarlı olması için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Ekmek israfını önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER