Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına destek olmak için israfa dikkati çeken broşürler bastırdı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına destek olmak için israfa dikkati çeken broşürler bastırıp kentteki çeşitli yerlere astırdı.
     AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, ekmeğin beslenmenin en temel unsuru ve sofraların baş tacı olduğunu kaydetti.
     Dünyada 10 milyon insanın açlıktan öldüğünü, Somali, Suriye ve Arakandaki insanların aç yattığını ifade eden Uslu, şunları bildirdi:
     Biz günde 6 milyon yılda 2,1 milyar ekmeği çöpe atıyoruz. Ülkemizde bir yılda çöpe atılan ekmeğin parasal değeri 1.5 milyar lirayı bulmuştur. Bu miktar 162 bin asgari ücretli çalışan kardeşlerimizin maaşına, 6 milyon öğrencinin bursuna, inşa edilebilecek 80 hastane, 500 okula eşdeğer. AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları olarak Başbakanımızın da sosyal bir yara olarak gördüğü ve boyutu gittikçe artan ekmek israfını azaltmak ve hemşehrilerimizde konu hakkında duyarlılık yaratmak için ekmek israfı konusunu ilimizin de gündemine taşımaya karar verdik. Ekmek israfı konusunda hemşehrilerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER