Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -Düzce Fırıncılar Odası Başkanı Korkmaz: Ekmek israfını önlemek için ilk yapmamız gereken şey, nüfusu az olan yerlerde esnafa çok fazla fırın açma ruhsatı verilmemesidir


DÜZCE (A.A) - Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, Toprak Mahsulleri Ofisince (TMO) başlatılacak Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına ilişkin, Ekmek israfını önlemek için ilk yapmamız gereken şey, nüfusu az olan yerlerde esnafa çok fazla fırın açma ruhsatı verilmemesidir dedi.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TMO tarafından başlatılacak kampanyanın güzel bir uygulama olduğunu anlattı.
     Fırıncılar olarak kampanyaya her türlü destek olacaklarını belirten Korkmaz, Ekmek israfını önlemek için ilk yapmamız gereken şey, nüfusu az olan yerlerde esnafa çok fazla fırın açma ruhsatı verilmemesidir dedi.
     134 bin nüfusa sahip Düzcede 121 adet fırının üretim yaptığına dikkati çeken Korkmaz, Fırınlarımızın her birinin 2 bin adet ekmek ürettiğini düşünün. Köy fırınlarımız da köy ekmeği yapıp satıyor. Bunu nüfusa oranladığımızda ortaya ciddi bir rakam çıkıyor, bu da israfa neden oluyor ifadelerini kullandı.
     Korkmaz, Düzcede yapılan ekmeğin kaliteli olmasından ötürü fazla tüketildiğini, ancak yine de israfın önüne geçilemediğini savundu.
     Fırın enflasyonu Düzcede çok diyen Korkmaz, Ekmeğin hiçbir şekilde israf edilmemesi gerekir. Bunun önlenmesi için yapılacak her türlü kampanyaya da destek vermeye hazırız. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER