Eğitimde Yeni Arayışlar çalıştayı sona erdi

Eğitimde Yeni Arayışlar çalıştayı sona erdi -Çalıştayın sonuç bildirgesinden: -Çocukların kendilerine ve ülkelerine güven duygularını güçlendirecek politikalar, bütün eğitimsel etkinliklerin merkezine alınmalıdır (Fo


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada düzenlenen Eğitimde Yeni Arayışlar çalıştayının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, çocukların kendileri ve ülkelerine güven duygularını güçlendirecek politikaların, bütün eğitimsel etkinliklerin merkezine alınması gerektiği tespiti yer aldı.
     Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğünce bir otelde dün başlatılan ve akademisyenler, eğitimciler, sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden oluşan yaklaşık 400 kişinin katıldığı çalıştay sona erdi.
     Çalıştayda oluşturulan 5 komisyonun, eğitim sistemine ilişkin yaptığı tartışmalardan sonra hazırlanan sonuç bildirgesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan tarafından okundu.
     Bildirgede, Türk eğitim sisteminin yönü ve felsefesinin, topluma ve eğitim kamuoyuna anlatılması gerektiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Çocukların kendilerine ve ülkelerine güven duygularını güçlendirecek politikalar, bütün eğitimsel etkinliklerin merkezine alınmalıdır. Yalnızca elit çocukların başarılı olduğu eleme amaçlı ve niteliksel olarak sıralayıcı okullar yerine bütün öğrencilerin potansiyellerini gerçekleştirebileceği adil ve eşitlikçi ortaöğretim kurumları için eğitim politikaları geliştirilmelidir. Öğrencilerin okuma becerilerinin geliştirilmesi için ulusal okuma ve okuduğunu anlama becerisi stratejisi geliştirilmelidir. 4+4+4 kapsamında müfredata konulan seçmeli din ve değerler eğitimi kategorisindeki derslerin programı din eğitimi eksenli yeniden gözden geçirilmelidir. Türkiyenin uluslararası değerlendirme sınavlarında başarılı olabilmesi için ithal modeller yerine kendi eğitimsel birikimine dayalı özgün modeller geliştirilmelidir. Bütün kademelerde uzun yıllardan beri ihmal edilen eğitimin finansmanı ve okul harcamalarına ilişkin düzenlemeler yapılmalıdır. Müfredat ve teknoloji entegrasyonu ile e-öğrenme ve e-içerik konuları birbiriyle örtüşecek şekilde yeniden gözden geçirilmelidir. Bütün eğitim müdürlüklerinde teknoloji destek ekipleri kurulmalıdır. Eğitim politikalarının başarıya ulaşabilmesi için eğitimin her kademesinde ailelilerin aktif katılımı ve eğitimi gerçekleştirilmelidir.
     Kütahya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, bildirgenin okunmasının ardından çalıştayda sunumlar yapan ve komisyonlarda görev alan katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Eğitimde Yeni Arayışlar çalıştayı sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER