Eğitimde İşbirliği Projesinin protokolü imzalandı

Eğitimde İşbirliği Projesinin protokolü imzalandı -Vali Kemelek: Projeyle öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha başarılı olmasını arzu ediyoruz


SİVAS (A.A) - Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) işbirliğiyle uygulanacak Eğitimde İşbirliği Projesinin protokolü imzalandı.
     Sivas Valiliğinde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Zübeyir Kemelek, geçtiğimiz yıl başlatılan Sivasta Eğitim Kalitesini Artırma Projesinin (SEKAP) başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.
     Bu yıl, bu projenin kapsamını biraz daha genişletmek suretiyle, daha uzun vadeli Eğitimde İşbirliği Projesi adı altında yeni bir protokolü imzaladıklarını belirten Kemelek, Projeyle öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha başarılı olmasını arzu ediyoruz. Eğitimin en önemli unsuru öğretmenin çok iyi yetişmiş olması lazım. Eğitimde ve teknolojide her yıl yeni uygulamalar geliyor. Dolayısıyla iyi yetişmiş öğretmene ihtiyacımız var. İyi bir yönetime, öğrenciye ve velilere ihtiyacımız var dedi.
     Sivasın eski ve köklü bir vilayet olduğunu ve eğitimde başarıya ihtiyaç duyduğunu kaydeden Kemelek, Yaklaşık 128 bin öğrencimiz var. Bu 128 bin öğrencinin üniversiteye gitmeleri de bizim için çok önemli. En iyi üniversitelerin en iyi bölümlerinde okumalarını arzu ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Vali Kemelek, Eğitimde İşbirliği Projesinin anlamlı, ayakları yere değen, bilimsel verilere uygun olarak hazırlandığını dile getirerek, Eğitimde tek bir proje olmaz, başka çalışmalarda olur. Özellikle üniversitemizle birlikte yapacağımız en önemli projelerden birisi budur. Belediyenin destekleri olacak. İhtiyaca göre projeler devam edecek, yeni projeler çıkacaktır diye konuştu.
     Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, kampanyanın hayırlı olmasını dileyerek katkı sağlayanlara teşekkür etti.
     CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da, proje sayesinde eğitimdeki sorunların paylaşılacağını ifade ederek, işbirliği ve dayanışmanın eğitimin yaygınlaşmasını ve artmasını sağlayacağını bildirdi.
     Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise, eğitimde hazırlanan projelerin uzun vadeli olduğunu ve meyvesinin ilerleyen yıllarda alınacağını söyledi.
     Proje hakkında sunum yapan CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, eğitimin niteliğini artırmak için uygulamaya konulan projenin, dar gelirli ailelerin öğrencilerine eğitim desteği sağlamayı ve eğitim hizmetlerini geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladığını belirtti.
     Konuşmaların ardından Kemelek, Ürgüp, Kocacık ve Akpınar proje protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Eğitimde İşbirliği Projesinin protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER