Ecdadımızı Anlıyoruz, Muhteşem Süleymanı Tanıyoruz

Ecdadımızı Anlıyoruz, Muhteşem Süleymanı Tanıyoruz -Kartepe Kaymakamlığınca Ecdadımızı Anlıyoruz, Muhteşem Süleymanı Tanıyoruz projesi kapsamında ödüllü kitap okuma kampanyası başlatıldı -Kampanya sonunda yapılacak sınavda, Kan


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Ecdadımızı Anlıyoruz, Muhteşem Süleymanı Tanıyoruz projesi kapsamında ödüllü kitap okuma kampanyası başlatıldı.
     Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, iki kategoriden oluşacak kampanyada, birinci kategoriyi oluşturan 6 ve 7nci Sınıflar, ikinci kategoride ise hazırlık, 9 10 ve 11inci sınıflardaki öğrencilere Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili 3 kitap okutulacak.
     Kampanya sonunda yapılacak 29 Martta düzenlenecek sınavda, okunan kitapların içeriği hakkında sınav düzenlenecek. Sınavda birinciye 250 lira, ikinciye 200 lira ve üçüncüye 150 lira para ödülü verilecek.
     Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, projenin amacının öğrencilere hem kitap okutmak, hem de Osmanlıyı daha iyi tanıtmak olduğunu ifade ederek, Araştıran ve daha çok okuyan bir toplum olmak için, kitap okuma alışkanlığının oluşması gerekiyor dedi.
     Çağın, iletişim çağı olduğunu belirten Ünaldı, bilgiler filtrelenmeden hazır bir şekilde topluma ulaştığını, bununda bilgi kirliliğine yol açtığını söyledi. Kaymakam Ünaldı açıklamasında, Bir toplumun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için, geçmişini de iyi bilmesi gerekmektedir. Daha çok okuyan ve araştıran bir toplum olmak için, bu tür projeleri gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ecdadımızı Anlıyoruz, Muhteşem Süleymanı Tanıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER