Düzce Sanayi Platformu toplantısı

Düzce Sanayi Platformu toplantısı -Düzce Valisi Yılmaz: -Düzcenin en önemli sorunu eğitimdir. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimiz o kadar iyi olur


DÜZCE (A.A) - Düzce Valiliği ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odasınca Düzce Sanayi Platformu toplantısı düzenlendi.
     Kentte faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ve protokol üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 8.si düzenlenen platforma ilk kez katıldığını belirtti.
     Yılmaz, sanayicilerden kentin gelişimi için destek beklediğini vurgulayarak, Düzce için önemli olan bir konuyu bugün gündeme getirmek istiyorum. Düzcenin en önemli sorunu eğitimdir. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimiz o kadar iyi olur. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız eğitime yüzde yüz destek vererek Tek taşla duvar olmaz diyorlar. Düzce sizden şimdi destek bekliyor. Çünkü dertliyiz, derdimiz var diye konuştu.
     Eğitimi modern hale getirmek için işbirliğine ihtiyacımız var diyen Yılmaz, şöyle konuştu:
     Takım ruhu ile yapılmayan hiçbir iş başarıya ulaşmaz. Hayırseverler bunu bilir. Bir öğrenci yetiştirmek çok önemlidir. Sanayiciler ile birlikte çalışırsak çok güzel şeyler olacaktır. Düzcenin prefabrike okullardan kurtarılması için destek verirseniz okul problemi çözülecektir. Kaliteli eğitimi yakalamak için 3 tuğladan birinin sizlerin olmasını temenni ediyorum. Okul eksikliğinin giderilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.
     Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise Düzcenin proje üretmesi gerektiğini belirterek, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) kasasında 16 milyon lira var. Düzce olarak yeterli proje üretemezsek bu paraları Kocaeli, Yalova veya Bolu illeri alacak. Ben Düzcenin temsilcisi olarak bu kaynaklardan Düzcenin daha çok yararlanmasını arzu ederim. Bu nedenle de katılımcılarımızdan proje üretmelerini rica ediyorum şeklinde konuştu.
     Toplantı, kokteylle sona erdi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzce Sanayi Platformu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER