Düşünen, Tasarlayan, Geliştiren Beyinler 2012 Proje

Düşünen, Tasarlayan, Geliştiren Beyinler 2012 Proje fuarı -SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akyıldız: -Tarih laboratuvarlarda yazılır. Çalışın, uygulayın, yanlış yapmaktan korkmayın


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, evrendeki herşeyin kayıt altında olduğunu belirterek, Tarih laboratuvarlarda yazılır. Çalışın, uygulayın, yanlış yapmaktan korkmayın dedi.
     SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen fuarın açılışı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde yapıldı. Fuarın açılışında konuşan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Düşünen, Tasarlayan, Geliştiren Beyinler 2012 Proje fuarında Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerindeki meslek yüksekokulları, endüstri meslek ve teknik liseleri, teknik eğitim ve teknoloji fakültelerinden 139 projenin yer aldığını söyledi.
     Evrendeki herşeyin kayıt altına alındığını ifade eden Akyıldız, teknolojinin, insanlığın ve medeniyetin yıkım ve yaratma mekanizması olduğunu belirterek, Tarih laboratuvarlarda yazılır. Çalışın, uygulayın, yanlış yapmaktan korkmayın. Beyin en önemli organımızdır, sonsuzluğa açılan ayrı bir kapıdır. Her beyin parmak izlerimiz gibi kişiye özeldir ve siz onu kendinize göre işlemelisiniz. Nerede bulunduğunuz değil ne yaptığınız önemlidir dedi.
     Türk milletine yapılabilecek en büyük kötülüğün mesleki eğitimi veren okullarda uygulamasız ve somutluktan uzak eğitim verilmesi olduğunu anlatan Akyıldız, bilim ve tekniğin ancak uygulamalarla sağlanabileceğini kaydetti.
     Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan ise sanayileşmiş ülkelerde, meslek yüksekokulları ve bu okullara karşılık gelen eğitim kurumlarından mezun olan teknikerlerin en önemli görevinin mühendislere Ar-Ge çalışmalarında yardımcı olmak ve mühendislerin isteklerini tabana doğru iletmek olduğunu ifade etti.
     Meslek yüksekokullarının Türkiyede de üretim ve hizmet sektörünün vazgeçilmez eleman kaynağı olarak varlıklarını sürdürdüğünü belirten Kayacan, şunları kaydetti:
     Teknikerlik diploması iş bulabilmek için yetmemektedir. İş dünyası diplomanın yanında uygulama ağırlıklı iyi bir eğitimle yetişmiş kalifiye eleman istemektedir. Bu nedenle meslek yüksekokulu öğrencilerinin kalifiye düzeyi yüksek meslek erbabı olmaları için aldıkları eğitim, bilimsel ve teknik uygulamalarla, çalışma ve etkinliklerle takviye edilmelidir. Ayrıca bu öğrenciler, meslek alanları ile ilgili problemleri tespit etmeye ve tanımaya, bu problemlere çözüm üretmek amacıyla düşünmeye, düşüncelerini somutlaştıran projeler üretmeye ve üretmiş oldukları projelerden sonuç elde etmeye teşvik edilmelidir.
     Fuar, yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek.
     (DG-HK-GÜÇ)
<< Önceki Haber Düşünen, Tasarlayan, Geliştiren Beyinler 2012 Proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER