Dünya Kenti Konya buluşması

Dünya Kenti Konya buluşması -Ankarada 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Kenti Konya buluşmasına Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere çok sayıda bakan ve bürokratın katılması bekleni


KONYA (A.A) - Ankarada, 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Dünya Kenti Konya organizasyonu düzenlenecek.
     Mevlananın sevgi, hoşgörü ve kardeşlik anlayışını yaşatan ve bu anlayışların sembolü haline gelmiş Konyanın sosyal ve ekonomik değerleri, tarihi, kültürü ve zengin turizm potansiyeli ile tanıtılacağı Dünya Kenti Konya Buluşması, 5. Mevsim tarafından Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Congresiumda düzenlenecek.
     Konyanın her yönüyle başkentte tanıtılacağı organizasyona, Dışişleri Bakanı Ahmet Davut Davutoğlu başta olmak üzere çok sayıda bakan ve bürokratın katılması bekleniyor.
     Etkinliğe kamuya ait kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler, sanayi ve ticaret örgütleri, üniversiteler, kültür ve turizm kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üretici birlik ve kooperatifler ile özel sektörden çok sayıda firmadan temsilciler iştirak edecek.
     Etkinlikler kapsamında 3 bin 107 kapasiteli oditoryumda, Konya Mevlana Sema Grubu tarafından sema gösterisi yapılacak.
     Konya yöresine ait türkü ve şarkılarla bezenmiş Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleri ile ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak müzik dinletileri, halk oyunları gösterilerinin yapılacağı organizasyonda sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadı etkinliği de yer alacak.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Dünya Kenti Konya buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER