Dünya ile bütünleşen bir üniversite: Hacettepe

Dünya ile bütünleşen bir üniversite: Hacettepe Üniversitesi Çalıştayı


ANKARA (A.A) - Uluslararası Eğitim İşbirliği Eğitim Koordinatörlüğünün düzenlediği, Dünya ile bütünleşen bir üniversite: Hacettepe Üniversitesi Çalıştayı gerçekleştirildi.
     Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, çalıştayda yaptığı konuşmada, üniversitelerin insan hayatı üzerindeki etkisinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
     Üniversiteler, insanların geleceğini hazırlayan önemli bir lokomotiftir. Dünyadaki en önemli unsur ise insana yapılan yatırımdır. Bu sebeple üniversiteler, insanların geleceğini şekillendirir. Türkiye de bu alanda yerini bulmaya çalışıyor. Bu değişime ayak uydurmak için üniversitelerin dünyaya açılması da önemli bir etkendir. Hacettepe Üniversitesi bir model olmak zorundadır.
     Türkiyedeki üniversitelerin, dünyaya açılması için çalıştayın önemli olduğunu vurgulayan Tuncer, 80 ülke ile işbirliği yapıldığını, 500e yakın ortak anlaşma ve protokole imza atıldığını ayrıca 2005 yılından bugüne kadar 5 kat artan bir oranla öğrenci değişiminin de gerçekleştiğini kaydetti.
     Çalıştayda konuşma yapan Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Ayşe Asya da üniversitelerin Türkiyenin dış ilişkileri ve tanıtımındaki rolünü anlıttı.
     Asya,20 yıldır yurt dışından Türkiyeye öğrenci geliyor. En çok ilgi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mühendislik ve Diş hekimliği olarak tespit edildi diye konuştu.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Dünya ile bütünleşen bir üniversite: Hacettepe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER