Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü -Sevgi Evleri, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi ve Bursa Çocuk Hakları Komitesinden bir grup çocuk, Harputu ziyaret etti


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ülkemizin de 1990 yılından bu yana kabul ettiği Birleşmiş Milletler Dünya Çocuk Hakları Bildirgesiyle önemli bir dönem başlamıştır. Önemli olan çocuğun her şeyin üzerinde olduğu gerçeğinin kabul edilmesidir dedi.
     Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi ve Bursa Çocuk Hakları Komitesinden bir grup çocuk, Harputu ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Harput, Ülkemizin de 1990 yılından bu yana kabul ettiği Birleşmiş Milletler Dünya Çocuk Hakları Bildirgesiyle önemli bir dönem başlamıştır. Önemli olan çocuğun her şeyin üzerinde olduğu gerçeğinin kabul edilmesidir dedi.
     Yönetimde söz sahibi herkesin ilk esas alması gereken çocuklardır diyen Harput, toplumdaki düzenlemelerde önceliğin çocukların yararına olanlarda olması gerektiğini, çocukların her türlü sorunlarının hallolmasının temel görev olduğunu ifade etti.
     Harput, çocukların kendine güvenen, yarınlardan umutlu yetişmelerinin Türkiyenin geleceğinin teminatı olduğunu da sözlerine ekledi.
     Ziyarete, Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul da katıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER