Dünden bugüne Cumhuriyet paneli

Dünden bugüne Cumhuriyet paneli -CHP Denizli Milletvekili Cihaner: -Kendi defolarını kendi içindeki dinamiklerle tamir edemeyen cumhuriyet, artık kutlanması bile suç kabul edilen tarihsel bir olay haline geldi (Foto


GİRESUN (A.A) - CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Kendi defolarını kendi içindeki dinamiklerle tamir edemeyen cumhuriyet, artık kutlanması bile suç kabul edilen tarihsel bir olay haline geldi dedi.
     Cihaner, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Giresun Şubesince Belediye Nikah Salonunda düzenlenen Dünden bugüne Cumhuriyet adlı panele konuşmacı olarak katıldı.
     Türkiyenin içinde bulunduğu koşularda rejimi Cumhuriyet olarak adlandırmanın zor olduğunu iddia eden Cihaner, Ankaradaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bunun göstergesi olduğunu ileri sürdü.
     Ankaradaki kutlamalara katılanların kadın ve gençlerden oluşan samimi bir topluluk olduğuna vurgulayan Cihaner, şunları söyledi:
     Başbakan bu kitleyi illegal bir örgüt olarak nitelendirdi. Marjinal gruplar ve teröristler olarak nitelendirdi. Eğer cumhuriyeti kutlamak için bir araya gelen insanlara terörist deniliyorsa artık bizimde bu cumhuriyete dair sorgulayıcı sürece girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu topraklar içinde eşitçe, özgürce, insan haklarına saygılı, hukuk devleti kuralları kapsamında yaşamak isteyen insanlar olarak eğer cumhuriyete yönelik içeriden bir eleştiri getirip cumhuriyetin defolarını tamir edebilmiş olsaydık, herhalde bugünleri yaşamamış olurduk. Biz de bu aldatmacaya kendimizi kaptırdık ve kendi defolarını kendi içindeki dinamiklerle tamir edemeyen cumhuriyet artık kutlanması bile suç kabul edilen tarihsel bir olay haline geldi.
    
     Muhabir: Veysel Kara/Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Dünden bugüne Cumhuriyet paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER