Düğüne Gidecek Kız şifresine suçüstü

Düğüne Gidecek Kız şifresine suçüstü -İzmirde kaçak göçmenleri yasa dışı yollarla yurt dışına kaçıran çeteye yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı -Çete üyelerinin teknik takibe yakalanmak korkusundan Kaçaklar için Düğün


İZMİR (A.A) - İzmirde, kaçak göçmenleri yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarmaya çalışan bir çeteye karşı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri, Basmaneden araçlara aldıkları Filistin, Suriye, Afganistan uyruklu 126 kaçak göçmeni, Menderes ilçesinden deniz yoluyla yurt dışına çıkarmak isteyen bir çeteye yönetilik operasyon düzenledi.
     Operasyonda, Ş.B, A.A, H.D, E.S, A.K, Y.K. ve İ.K. gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte, 12 motorlu araç ve 95 can yeleği ele geçirildi. Şüphelilerin, kişi başı bin ile 5 bin dolar aldıkları, teknik takibe yakalanmamak için de telefon görüşmelerinde kaçaklar için düğüne gidecek kız ifadesini kullandıkları belirtildi.
     Yabancı uyruklu 126 kişi ise ülkelerine gönderilme işlemlerinin yapılması için yabancılar şube müdürlüğüne gönderildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Düğüne Gidecek Kız şifresine suçüstü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER