Dört nala ihracata

Dört nala ihracata -İş adamı Aracı, 3 yıl önce İngiltereden aldığı safkan İngiliz atı Native Khanı kısraklarla aşılama yaparak, doğacak soylu tayları Avrupaya ihraç edilmesini hedefliyor


KOCAELİ (A.A) - İş adamı Vefa İbrahim Aracı, 3 yıl önce İngiltereden satın aldığı safkan İngiliz atı Native Khanı kısraklarla aşılama yaparak, doğacak soylu tayları Avrupaya ihraç edilmesini hedefliyor.
     Aracı, gerçekleştirdiği basın toplantısında, bir Türk atçısının İngiltere ve İrlandada en iyi yarışlarını koştuğunu ve yarışlarda başarılı sonuçlar aldığını söyledi.
     İlk kez bir Türk atçısının İngilterenin en önemli yarışı olan Epsom Derbysine katıldığını vurgulayan Aracı, Native Khanın başarılı yarışlarından sonra aygırlık kariyerinin ilk sezonunda Türkiyeye getirildiğini bildirdi.
     Aracı, yurt dışına açılmayı düşündüklerini belirterek, Nasıl ki yatırım yaparken yurt dışından makine veya bir teknoloji getiriyoruz ve onları Türkiyede geliştirip, ihracat yapıyoruz. Bunu da öyle düşünün. Native Khanı başka kısraklarla aşılama yaparak, doğacak soylu tayların yurt dışına ihraç edilmesini istiyoruz. Ama biz maalesef Türk soy kütüğünden gelen atlarımızı şu anda ihraç edemiyoruz şeklinde konuştu.
    
     -Her sene en az iki tane soylu yarış atını Türk soy kütüğüne kaydedeceğiz-
    
     Türkiyenin dünyaya her konuda ihracat yapabilen bir ülke olduğunu kaydeden Aracı, atçılığın Türklerin genlerinde olduğunu ifade etti.
     Aracı, Osmanlı İmparatorluğunun dünyadaki atçılığın gelişmesinde önemli katkısının olduğunu belirterek, Biz Osmanlının çocuklarıyız. Neticede artık Türkiye Cumhuriyetinin de uluslararası arenada kaliteli at ihraç eden, kaliteli yarış atı yetiştiren, dünya derbi ve klasiklerinde at koşturan ve Türk at soyundan gelen atların olması gerektiğine inanıyoruz diye konuştu.
     Hedeflerinin gerçekleşmesine Native Khan ile başardıklarını dile getiren Aracı, bu nedenle Nativeyi Türkiyeye getirip aygırlık yapmasını istediklerini kaydetti.
     Aracı, daha sonraki yıllarda hem kısrakla hem de aygırlarla hedefleri olan Avrupaya yöneleceklerini ifade ederek, İnşallah her sene en az iki tane soylu yarış atını Türk soy kütüğüne kaydederek, bunları İrlanda, İngiltere ve Fransaya göndermek istiyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Dört nala ihracata Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER