Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi

Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması projesi -Gümüşhane Valisi Mayda: Bilinçsiz ve sorumsuz avlanma, doğadaki dengeyi bozmaktadır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, bilinçsiz ve sorumsuz avlanmanın doğadaki dengeyi bozduğunu söyledi.
     Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Çit Deresine alabalık yavrusu bırakıldı.
     Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyünde düzenlenen törene Vali Maydanın yanı sıra Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Selami Bostan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü çalışanlar ile köylü vatandaşlar katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, bilinçsiz ve sorumsuz avlanmanın doğal dengeyi bozduğunu ifade ederek, alabalığın özellikli bir balık olduğunu, belli bir soğuklukta, temiz bir akarsu istediğini söyledi.
     Mayda, şöyle konuştu:
     Alabalığın istediği nitelikleri koruyabildiğimiz sürece doğayı da korumuş olacağız. Her zaman ekolojik denge ön planda tutulmalıdır. Bu bölgemizde doğal denge söz konusu iken zaman zaman bilinçsizce yok edildi. Biz, bu güzel vadide alabalık popülasyonunu artırmak ve doğayı korumak istiyoruz. Bizler bunu yaparken de vatandaşlarımızın bize destek olmasını bekliyoruz. Gelecek nesillere daha güzel ve daha iyi korunmuş bir doğa bırakmak istiyoruz.
     Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürü Bulut ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması projesi kapsamında 2006 yılında Trabzon, Gümüşhane, Ardahan, Artvin, Tunceli, Giresun, Ordu, Bolu, Sinop ve Rize illerinde dere ve göllerde anaç balıklar yakalanarak yavru üretimine başlanıldığını anımsattı. Gümüşhanedeki orman içi suların balıklandırılması amacıyla Çit Deresinin Gümüştuğ köyü sınırları içerisinde alınan anaç balıklardan yavru üretildiğini kaydeden Bulut, şunları söyledi:
     Üretilen balıklardan 5 bin adedini bugün burada suya bırakıyoruz. Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü olarak bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlike altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğalması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER