Depreme Dayanıklı Çelik Yapı Tasarımı semineri

Depreme Dayanıklı Çelik Yapı Tasarımı semineri


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda, Depreme Dayanıklı Çelik Yapı Tasarımı konulu seminer düzenledi.
     İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesince odada düzenlenen seminerde konuşan Dicle Üniversitesi (DÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Değertekin, yönetmenlik ve şartnameye uygun bir şekilde yapılan her yapının depreme dayanıklı bir şekilde tasarlanacağını söyledi.
     Değertekin, Türkiyede yapılar için 2007 yılında yürürlüğe giren ve deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında çıkarılan yönetmeliğin esas alındığını ifade eden Değertekin, Ülkemizde depreme dayanıklı çelik bina yapıları çok az. Önümüzdeki dönemlerde bu türden yapılar daha da yaygınlaşacak. Bu konuda yeterli işçinin bulunmaması nedeniyle kontrol muayene bakımından işçi ihtiyacına önem verilmesi halinde önümüzdeki dönemlerde çelik yapıların yaygınlaşacağını umut ediyoruz. Yönetmenliğe ve şartnameye uyan her yapı depreme dayanıklıdır. Burada önemli olan deprem anında insanların binadan en kötü ihtimalle canlarını kurtarabilmesidir dedi.
     DÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Öncü ise, depreme dayanıklı çelik yapıların nadir görülmesi nedeniyle beton yapıların ise işçilik ve malzemelerin ulaşılabilirliği bakımından daha da ilgi gördüğünü belirtti.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Depreme Dayanıklı Çelik Yapı Tasarımı semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER