Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi

Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi hibe programı


SAMSUN (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Avrupa Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi hibe programı tanıtım toplantısı yapıldı.
     İl Özel İdaresi Atakum Yerleşkesinde yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığından Adem Bozkurt ile Hüseyin Öztürk, Avrupa Konseyinden Ahmet Murat Kılıç, il ve ilçe AR-GE birimleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, yaptığı konuşmasında, Ülkemizde özellikle demokratik vatandaşlık bilincinin oluşmasına ve insan haklarına saygının gelişmesine katkı sağlayacak olan bu hibe programının iyi değerlendirilmesi ve kurumlarımıza yaygınlaştırılması önemli. Süreci iyi değerlendirerek öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimizin bu projeden istifadesini sağlamak lazım dedi.
     Hüseyin Öztürk ise demokratik vatandaşlık ve insan haklarının ülkemizde sorunların yaşandığı bir alan olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu sorunların ortadan kaldırılması ve daha demokratik ve insan haklarına saygılı bir toplumun oluşturulması adına bu hibe çağrısı önem arz etmektedir. Samsunun hibeler konusundaki başarısını biliyoruz ve bu çağrıya da gerekli başvurunun yapılacağını umuyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER