Demir atlı adam, 7 kıta hayaline

Demir atlı adam, 7 kıta hayaline yol aldı -Bisikletiyle dünya turu hayalini gerçekleştirmek için yollara düşen Demir atlı adam lakaplı Gürkan Genç, 7 kıta hedefiyle 84 ülkeyi geçerek 7 yıl sonra yurda dönecek (F


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Bisikletiyle dünya turu hayalini gerçekleştirmek için yollara düşen Demir atlı adam lakaplı Gürkan Genç, 7 kıta hedefiyle 84 ülkeyi geçerek 7 yıl sonra yurda dönecek.
     7 Kıta hayalini gerçekleştirmek üzere Kapıkule Sınır Kapısından Bulgaristana geçen Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklükten beri kurduğu düşleri hayata geçirecek ilk adımları attığı için mutlu olduğunu söyledi.
     Bisikletin doğa dostu bir araç olduğunu anlatabilmek için Gelecek için pedalla adını verdiği projesini uygulamaya koyduğunu anlatan Genç, Ülkemizde bisiklet karne hediyesinin önüne geçemedi. Yani başarılı çocuklara yaz döneminde alınan ve okullar açıldığında kömürlüğe konulan bir araç olarak gördük. Ama öyle değil, bisiklet bu dünyanın çevre açısından geleceği bunu gösterebilmek için yollara düştüm dedi.
     Dünya turunun bir çocukluk hayali olduğunu anlatan Genç, Bana da karne hediyesi olarak alınan bisikletimle 12 yaşında uzak yerlere gidip gelmeye başlayınca, annem bisiklete binmemi bir anlamda yasaklayacaklarını söylemesi üzerine, dünyayı bisikletimle gezersem görürsünüz çıkışım, aslında bu hayalimin dışa yansımasıydı, şimdi ise hayata geçirilmesi olarak düşünüyorum şeklinde konuştu.
    
     -Demir atlı adam lakabı-
    
     Genç, bisikletiyle 2010 - 2011 yılları arasında Türkiyeden Japonyaya gittiğini bu anlamda bisiklet turunda tecrübesinin bulunduğunu söyledi.
     Japonyaya kadar sürdürdüğü turunda pek çok ilke de imza attığını ifade eden Genç, 2010 - 2011 yıllarında Türkiyeden Japonyaya bisikletimle geçtim. Bu seyahatte Azerbaycan, Tacikistan, Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan, Moğolistan, Güney Kore ve Japonyayı 11 ayda 12 bin 500 kilometre yolu pedallayarak tamamladım. Bu seyahatim sırasında 2 çöl geçerek, bir de zirve tırmanışı yapmıştım. Yeni projemde de kıtaların en büyük çöllerini geçerek, bisiklet dünyasında bir ilki başarmayı istiyorum dedi.
     Karakum çölünü bisikletle geçen, ayrıca Türkmenistanı resmi olarak bisikletle geçen ilk kişi olduğunu aktaran Genç, bunun ülkede büyük mutlulukla karşılandığını dile getirdi.
     Gürkan Genç, Gobi çölünü bisikletle geçen ilk Türk olmasından dolayı Moğolistan gazetelerinde çekik gözleriyle atlarla terk ettiği diyarlara badem gözlü Türk demir atıyla geldi şeklinde haberlerin yer aldığını kaydetti.
     Doğa için pedalla seyahatinde kullandığı bisikletinin halen Koç Müzesinde sergilendiğini ifade eden Genç, tur boyunca bisikletinde taşıdığı Türk bayrağını da Japonya Kushimotodaki Türk müzesine armağan ettiğini söyledi.
    
     -Suriyeden 2019 yılında geçeceğim
    
     7 yıl Türkiyeye gelmeden Gelecek için pedalla projesini tamamlamayı planladığını belirten Genç, bu tür turların her zaman risk taşıdığı bilinciyle yola düştüğünü ifade etti.
     Önceki turlarında da kötü olaylar yaşadığını ancak bu tür şeylerden korkmadığını bildiren Genç, Bu tarz turların büyük riskleri var. Sizin kendinizi koruyacak üzerinizde çakıdan başka bir şey yok, o yüzden biri sizi soymak isterse soymasına izin vermek zorundasınız. Bazı güzergahlarımda şu an karışıklık var, örneğin Suriye ama ben Suriyeden 2019 yılında geçeceğim ve umut ediyorum ki o yıla kadar barış gelmiş olur. Çünkü biz gezginler birer barış elçisiyiz dedi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Demir atlı adam, 7 kıta hayaline Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER