Deli Aytenin ölümsüz aşkı tiyatroya uyarlandı

Deli Aytenin ölümsüz aşkı tiyatroya uyarlandı -Bursanın simgelerinden deli namıyla anılan Ayten Şenaşıkın yaşadığı aşkı anlatan oyun, haziran ayında yapılacak galadan sonra düzenlenecek turnelerle tüm Türkiyede oynanacak


BURSA (A.A) - Bursanın simgelerinden deli namıyla anılan Ayten Şenaşıkın yaşadığı aşk, tiyatro eserine uyarlandı. Dramatik şekilde sonlanan aşkı anlatan oyun, haziran ayında yapılacak galadan sonra düzenlenecek turnelerle tüm Türkiyede oynanacak.
     Oyunda deli namıyla anılan Ayten Şenaşıkın hayatı anlatılırken, Romanların sosyal ve toplumsal sorunlarına da değiniliyor. Ayten ve aşık olduğu Cümbüş Hasanın yaşadıkları, ilişki durumu ve evlilikleri üzerinden ölümsüz aşkın gücü ve kalıcılığının resmedildiği oyunda, 20 kişilik oyuncu kadrosu, 12 kişilik orkestra ve 30 kişilik dans ekibi görev alıyor. Arda Mat tarafından yazılan ve yaklaşık 2,5 saat süren tiyatro eserinin yönetmenliğini Celal Bıyıklı yaparken, Deli Ayteni Özlem Gültekin, Cümbüş Hasanı da Arda Mat canlandırıyor.
     Eserin haziran ayında gerçekleştirilecek galasının ardından İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Samsun, Ordu, Bodrum ve Eskişehirde turne yapılacak. Turnelerden sonra, Deli Aytenin ölümsüz aşkının bir de sinema filmine uyarlanması hedefleniyor.
     Heykeldeki Çocuk Sanat Galerisinde yapılan oyunun provasını izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Deli Aytenin Bursayla özdeşleşmiş olduğunu belirtti. Altepe, Bursa Kültür ve Sanat Derneği adı altında kendini tiyatroya verenlerin iyi bir ekip oluşturduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Deli Ayteni oynarken onun hayat evrelerini, yaşadığı dramı ve akıl dengesini kaybetmesini çok iyi bir şekilde sahneye uyarlamışlar. Bu işi çok iyi araştırmışlar ve en ince ayrıntısına kadar yerine getirmeye, seyirciye yansıtmaya çalışmışlar. Tutulacak bir oyun olacağı inancındayım. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.
    
     -Deli Ayten: Ayten Şenaşık-
    
     Fakir bir Roman ailesinin çocuğu olarak 1953de dünyaya gelen ve 3 yaşında menenjit hastalığı geçiren Şenaşık, 13-14 yaşlarında sevdalandığı Cümbüş Hasanla ailesinin karşı çıkmasına rağmen, büyük uğraşlar sonucunda evlenebilmiş. 1,5 yıl süren evlilik, Cümbüş Hasanın evi terk etmesiyle son bulmuş ve Şenaşık, kocasının meyhane masalarında ölmesiyle akıl dengesini kaybetmiş. Cümbüş Hasanın kendisine hediye ettiği eşyalarla Bursa çarşılarında dolaşan Deli Ayten, 12 Mart 1992de Kızyakup Mahallesindeki evinde ölü bulunmuş.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Deli Aytenin ölümsüz aşkı tiyatroya uyarlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER